avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire parinti

Buna dimineata,
In urma decesului bunicilor, tatalui meu si celor doua surori le-a revenit drept mostenire casa impreuna cu suprafata de teren aferenta acesteia aprox. 15000m patrati. Banuiesc ca aceasta suprafata se va imparti la trei dupa care urmeaza sa se faca intabularea sau mai exact care sunt pasii de urmat in aceasta situatie ca fiecaruia sa -i revina partea de drept?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:16, 1 Aprilie 2014
In urma decesului bunicilor, tatalui dumneavoastra si celor doua matusi le revene de drept mostenire intreaga masa succesorala, daca nu mai sunt si alti mostenitori.
Pasii de urmat in aceasta situatie sunt cei ce trebuie sa ii faceti catre un notar public de competenta teritoriala din zona unde este masa succesoralnca, cu toate documentele care fac dovada actelor de proprietate ale defunctilor, certificatele de deces, apoi acesta va v-a da toate lamuririle si care sunt urmatorii pasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mihaela n. mihaela n. Buna ziua. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie si cam care sunt costurile unei astfel de actiuni: Locuiesc in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire tatianato tatianato Buna dimineata!Bunicii mei au decedat in 2003 si respectiv 2006,o parte din avere au lasat-o unui unchi care a decedat inaintea lor,ei mai avand 2 copii pe ... (vezi toată discuția)