Ana-Maria-27 a scris:
Domnule Adrian, personal nu cunosc legislatia in domeniu, dar presedintele de bloc (sotul meu) o cunoaste, altfel nu mai era in functie. Doar ca (eu) nu stiu de ce nu a fost si de ce inca nu e platit...
Nu as mai fi revenit dar fiind o chestiune sensibila...
Asa cum s-a spus, presedintele si membrii comitetului pot fi remunerati, conf L230:
Art. 32. - (1) Preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remuneraţi pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a proprietarilor, la data adoptării bugetului anual de venituri şi cheltuieli.
Dar atentie la subliniere. Spun asta pentru ca la adunarea generala pot candida mai multe persoane si unii isi pot oferi serviciile gratuit.
Pentru un presedinte bine apreciat de proprieatrii din asociatie exista posibilitatea sa obtina hotararea adunarii generale pentru a fi platit. Sunt cateva metode:
1. Presedintele sa solicite in fata adunarii generale sa i se aprobe o indemnizatie de xxx lei avand in vedere ca munceste, are raspundere....
2. Un alt membru al asociatiei sa propuna adunarii generale ca presedintele sa fie platit aratand faptul ca acesta munceste, alearga, are raspundere...
3. Presedintele in adunarea generala sa aduca la cunostinta participantilor ca demisioneaza din functie pentru ca nu face fata cheltuielilor personale, ale familie, nefiind platit de asociatie... si ca are propunerea de a se angaja undeva (la o firma, la o alta asociatie ca cenzor, casier, administrator, contabi....)
Care credeti ca este cea mai buna si va functiona?
Parerea mea ca cea de a 3-a.
Dar pot fi si altele. Felicitari sotului si succes!