avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura reprezentare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura reprezentare succesiune

Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: mama mea este decedata,bunicii din partea mamei sunt decedati si ei, in acest caz,eu si sora mamei mele fiind mostenitorii legali.Acum,eu si matusa mea vrem sa facem succesiunea pe un teren agricol,dar cum noi locuim inn judete diferite,(Ialomita,respectiv Iasi)l,am hotarat ca eu sa o imputernicesc pe ea pt a ma reprezenta la succesiune. As vrea sa stiu ce acte sunt necesare pt a putea face o procura pe numele matusii mele, in situatia de fata? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:17, 1 Aprilie 2014
Succesiunea se va dezbate in raza ultimului domiciliu al celui decedat.

Din cate stiu eu, nu veti putea da procura matusii pt ca si ea are interes in succesiune.Trebuie sa fie un tert neinteresat in cauza.
adresati-va notarului, datele din cartile de identitate sunt importante
Procura necesita doar copia de pe buletinul persoanei pe care o imputerniciti. Se face la notar. Insa, asigurati-va ca matusa poate primi procura, caci din ce spuneti este in conflict pe acest mandat! Succes!
Se poate da procura si matusii. cotele in certificatul de mostenitor sunt acelasi indiferent cine o reprezinta pe doamna.Problema se pune la vanzare sau lapartaj unde mandatul trebuie sa fie bine precizat, sume de bani si conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)
Mostenire Evapop Evapop Cum ar trebui sa procedez in urmatoare situatie? Bunica mea (decedata in 2006) a avut o casa si teren agricol. Ea a avut 2 copii (pe tatal meu si pe sora ... (vezi toată discuția)
Procura reprezentare succesiune ContSters143789 ContSters143789 Buna ziua doamnelor si domnilor.Sa incep cu inceputul.Eu sunt o nepoata si va detaliez problema mamei mele.Bunica mea a murit in luna noiembrie 2013 in nordul ... (vezi toată discuția)