avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura reprezentare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura reprezentare succesiune

Buna ziua doamnelor si domnilor.Sa incep cu inceputul.Eu sunt o nepoata si va detaliez problema mamei mele.Bunica mea a murit in luna noiembrie 2013 in nordul moldovei adica la Botosani,mama mea locuieste la GALATI.(Bunicul decedat 1974, ele erau copii la vremea aceea)
Mama mea mai are 3 surori si trebuie sa faca succesiunea am inteles in decursul unui an.Bunica are o casa batraneasca si terenuri in diverse locuri.Mama mea nu poate merge acolo din motive de sanatate.Isi doreste ca partea ei care ii revine la mostenire sa o de-a unei surori care a avut grija mai mult de bunica.
Intrebarea mea este ce documente ii trebuie sa faca procura si ce trebuie sa scrie in procura sa fie bine argumentatat si sa nu intampine probelema.
Inca o data mama e din Galati, bunica este la Iasi iar sora mamei care doreste sa ii de-a este din Bucuresti.-dar se va ocupa la tara de toate demersurile cu succesiune.
Astept un raspuns de la dv.
O sapatamana usoara.
Adresa mea de email alinamanea78@yahoo.com
mama dvs sa faca procura prin care imputerniceste pe sora sa o reprezinte la succesiune si accepta in mod expres succesiunea mamei dansei. apoi in aceeasi procura poate sa dea alt mandat sa o reprezinte si la partajul succesoral prin care mama dvs ii va ceda cota sa ce ii revine surorii X.
multumesc de raspuns, cat se percep taxele pt aceasta procura?
mergeti la notar si intrebati care este onorariul, nu exista un onorariu fix. Actele sunt:certificatul de deces, certificatul de nastere al celui care da procura pt a se stabili rudnia cu decedata, cartea de identitate in original al celui care da procura si copie dupa cartea de identitate a imputernicitei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici nell nell Buna ziua, Tatal meu a murit acum 15 ani. Acum a murit si bunicul meu (din partea tatalui). Eu, mai am o sora, mama traieste iar din partea bunicului 2 ... (vezi toată discuția)
Procura reprezentare succesiune ileana67 ileana67 Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: mama mea este decedata,bunicii din partea mamei sunt decedati si ei, in acest caz,eu si sora mamei mele fiind ... (vezi toată discuția)
Procuri necesare florinflorescu florinflorescu Buna seara! Sora mea este plecata in spania urmand ca ea sa imi trimita procura pentru imputernici dar nu stiu exact ce fel de procura sau procuri? 1 parinti ... (vezi toată discuția)