avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procuri necesare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procuri necesare

Buna seara! Sora mea este plecata in spania urmand ca ea sa imi trimita procura pentru imputernici dar nu stiu exact ce fel de procura sau procuri? 1 parinti nostri sunt decedati si noi am vrea sa facem succesiunea la venirea sorei mele in tara , dar bunici din partea Tatalui au decedat si surorile tatalui vor sa vada casa, caurmare am si eu si sora ma mostenire din partea tatalui, intrebarea este este nevoie ca,sa putem intra in mostenorea tatalui din partea bunicilor sa facem prima data succesiunea dupa tatal si mama succesiunea la casa parintilor si dupaia avem dreptul la buncici? De ce procuri e nevoie in situatia asta? Multumeac
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 20:25, 26 Iunie 2018
Aveti nevoie ca sora sa va trimita o procura in forma autentica prin care va imputerniceste sa dezbateti succesiunea dupa bunici si dupa parinti (daca mama a murit dupa tata) si apoi sa vindeti partea ce i se cuvine din bunurile mostenite. Este de preferat ca procura sa fie incheiata la consulat si nu la un notar din Spania.
Procura o va face direct la ambasada, deci imi va trebui o singura procura si prima data va trebui sa facem succesiunea dupa casa parintilor ca, sa putem intra in mostenirea de la bunici?
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
florinflorescu, utilizator
Poate sa fie o singura procura care sa contina toate cele trei mandate sau pot fi trei/patru procuri separate, nu are importanta. Daca intai au decedat bunicii si mai apoi parintii, intai trebuie sa dezbateti succesiunea dupa bunici, astfel incat tatal sa mosteneasca de la acestia cota sa, apoi sa dezbateti mostenirea dupa tata, astfel incat sa mosteniti de la tata ceea ce tatal a mostenit de la bunici, iar apoi, daca este cazul, dezbateti mostenirea dupa mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor - un beneficiar decedat Laur94 Laur94 Buna - as aprecia enorm o opinie in legatura cu un Certificat de Mosternitor pentru o gospodarie. Certificatul este pe numele tatalui meu decedat si a sorei ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici nell nell Buna ziua, Tatal meu a murit acum 15 ani. Acum a murit si bunicul meu (din partea tatalui). Eu, mai am o sora, mama traieste iar din partea bunicului 2 ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)