buna seara! v-am scris ceva timp problema mea....si am s-o reamintesc putin...mentionasem ca am lucrat la un cazinou si seful de sala imi promisese ca-mi face carte demunca si nu mi-a facut , pana cand acum cateva zile am primit o notificare de la generali asigurari faptul ca m-au inscris pentru pensii private obligatorii......si din asta am dedus ca intr-un final mi s-a realizat carte de munca....dar este o problema ( mare as putea spune...) faptul ca nu pot afla conditiile intocmite pe aceasta carte de munca ( de ex: pe ce perioada este: determinata sau nedeterminata , clauze etc )....am cerut detalii apropo de asta si la itm harghita pentru ca acest cazinou nu aprtine de locatia in care este activa....si mi-au spus ca nu au cum sa-mi dea astfel de informatii prin telefon....eu doar vreau sa stiu!!!!!!!!!! pot primi dupa o anumita perioada prin posta acesta carte de munca? eu parca asa stiam.....ast rasp dvs multumesc
Buna seara, dumneavoastra trebuia sa semnati un contract individual de munca cu angajatorul. Solicitati in scris ITM, prezentandu-va toate datele de contact si cereti aceste relatii( daca figurati cu CIM si eventual, solicitati o copie dupa acesta). Asta daca nu doriti sa faceti o sesizare catre ITM in care sa relatati faptul ca lucrati la angajatorul X de la data de ...., si ca nici pana in prezent nu vi s-au intocmit formele legale de angajare. Ramane la latitudinea dvs.
Adresati-va in scris ITM, trimitand adresa cu confirmare de primire si solicitand informatii dorite. Si nu uitati sa mentionati la sfarsit ca asteptati raspuns in termen legal.
Astfel, in 30 de zile cei de la ITM trebuie sa va raspunda.
Daca angajatorul apartine de catre ITM Harghita, luati legatura cu inspectorul sef adjunct pe relatii de munca Dorin Male si explicati-i situatia. Poate reusiti sa obtineti telefonic aceste date, in caz contrar depuneti o cerere prin care solicitati eliberarea unei copii de pe c.i.m. intrucat angajatorul nu v-a inmanat un exemplar de pe c.i.m.
De asemenea, in cerere puteti solicita sa vi se comunice daca vi s-a intocmit sau nu carnet de munca.