avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere copil de catre tata minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere copil de catre tata minor

Cand nepotului meu i s-a nascut copilul era minor si a fost trecut pe numele mamei.Cum poate sa treaca copilul pe numele lui cand fce 18 ani si ce acte ii trebuie?Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:39, 5 Mai 2014
Daca mama este de acord merg impreuna la primarie sa dea o declaratie. Va da si o declaratie notariala ca este copilul lui si totul se va rezolva pe cale administrativa.
Multumesc dna avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
cica elena, utilizator
Inca o intrebare:trebuie sa dea declaratiile ca recnoaste copilul la starea civila unde s-a scos certificatul de nastere? Copiii sunt din judetul Olt iar certificatul celui mic e emis la Craiova acolo s-a nascut.Multumesc
Poate sa dea declaratie si la notar, oricare.
Si dupa ce da declaratia la notar trebuie sa mearga in orasul unde a fost emis certificatul copilului,va rog daca puteti sa imi spuneti ce proceduri trbuie sa urmeze.Va multumesc si imi cer scuze daca sunt insistenta.

Alte discuții în legătură

Copilul MedeiaAndreiaIoana MedeiaAndreiaIoana Buna ziua. Cand am nascut tatal copilului nu a putut venii in tara si copilul l-am trecut pe numele meu Si in certificat nu apare numele tatalui. Acum ceva ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil după recunoaștere Mindy Mindy Tatăl copilului meu vrea să-l recunoască în certificatul de naștere. Menționez că că în această sunt doar eu trecută. Băiatul are 12 ani. Care ar ... (vezi toată discuția)
Minor fara nume de familie Simona Vaicek Simona Vaicek Copilul din căsătorie ia numele de familie comun al părinţilor. Bun. Insa cum se procedeaza daca părinţii nu au nume de familie comun? iar tatal ... (vezi toată discuția)