avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul

Buna ziua.
Cand am nascut tatal copilului nu a putut venii in tara si copilul l-am trecut pe numele meu Si in certificat nu apare numele tatalui. Acum ceva timp ne-am casatorit si as dorii sa stiu cum pot trece copilul pe numele tatalui si daca il pot trece si pe el in dreptul tatalui, se poate asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2019
MedeiaAndreiaIoana, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:52, 14 Decembrie 2019

Vorbiti la starea civila
Buna seara,
Daca cel cu care v-ati casatorit este tatal biologic al minorului atunci este suficient ca acesta sa mearga la starea civila de unde s-a emis cerificatul sau la un notar public sa dea o declaratie pe proprie raspundera.
Daca este alta persoana atunci trebuie adoptat minorul.
La starea civila il poate recunoaste si tot acolo ii schimbati si numele copilului, mergeti impreuna cu actele acolo..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa-mi trec copilul pe nume? ciprian84 ciprian84 am un copil cu actuala mea sotie,precizez ca atunci cand sa nascut nu eram casatoriti.atunci cand s-a nascut copilul,eu eram plecat an italia si nu am putut ... (vezi toată discuția)
Trecerea numelui tatalui pe certificatul de nastere alina1989 alina1989 Puteti sa-mi spuneti va rog ce acte trebuie sa depunem la Judecatoria sect. 4 pentru a inainta cererea de trecere a numelui tatalui pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului alexandrabz alexandrabz nefiind casatorita cu tatal copilului cum poate recunoaste acesta copilul dupa nastere? mentionez ca momentan e plecat din tara si o sa revina cam la o luna ... (vezi toată discuția)