avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil după recunoaștere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil după recunoaștere

Tatăl copilului meu vrea să-l recunoască în certificatul de naștere. Menționez că că în această sunt doar eu trecută. Băiatul are 12 ani. Care ar fi procedura ? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 22 Noiembrie 2018
Buna seara,
Va trebui sa mearga la un notar si sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca este copilul lui.
Dupa aceia, cu acea declaratie, cu certificatul de nastere al minorului, cu cele doua C.I.-uri mergeti la primaria care a emis acel certificat si numele tatalui va fi trecut in el, deasemenea schimbandu-se, daca asta e dorinta dumneavoastra, si numele de familie al minorului.
Daca doriti si schimbarea numelui copilului, nu se realizeaza prin primarie, ci prin instanta. Dupa ce il recunoaste prin declaratie- apropo de asta, o poate da la starea civila ca sa nu plateasca la notar, depune cerere la judecatorie pt incuviintare nume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea numelui tatalui pe certificatul de nastere alina1989 alina1989 Puteti sa-mi spuneti va rog ce acte trebuie sa depunem la Judecatoria sect. 4 pentru a inainta cererea de trecere a numelui tatalui pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului dupa 7 ani am avut o relatie scurta din care a rezultat un baetel tatal a plecat in strainatate fara al recunoaste si ne-am inpacat dupa aproximativ 1an :acum dupa 7 ... (vezi toată discuția)