avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CAS PT O PROFESIE LIBERALA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CAS PT O PROFESIE LIBERALA

Daca platesc CAS si CASS intr- o profesie liberala imi pot lua concediu de maternitate ?
Sau daca am contract de 4 ore la firma, mai platesc CAS si CASS pt profesia liberala ?
Pot cere concediu de maternitate la contractul de 4 ore, ma plateste statul sau angajatorul ?
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:53, 2 Aprilie 2014
1. Interventie moderator: Nu mai scrieti exclusiv cu litere mari: este obositor la citit si nici regulamentul de postare pe forum nu permite!

2. Beneficiati de concedii medicale (inclusiv concediu de maternitate, platite de Casa Judeteana de Asigurari Sociale (CJAS), daca aveti incheiat cu aceasta un contract de asigurare pentru concedii si indemnizatii (cota de 0,85%).

3. Daca aveti incheiat un contract individual de munca cu un angajator (chiar si cu timp partial) acesta va plateste indemnizatia pentru concediul de maternitate.
care este perioada platii a acestei indemnizatii de 0,85 anterioara pt a putea beneficia de plata concediului de maternitate si care estre procedura si actele premergatoare platii acesteia?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu medical (inclusiv concediu de maternitate) trebuie sa aveti platita cota de contributie de 0,85% cel putin o luna din cele 12 luni anterioare lunii in care intrati in concediu medical.

2. Luati legatura cu CJAS (prin telefon sau e-mail) sa va spuna ce acte sa prezentati pentru a incheia contractul de asigurare pentru concedii si indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - cine-l plateste? ionica83 ionica83 Buna ziua! Sunt medic stomatolog la propriul cabinet medical individual CMI , cotizez la pensii si casa de sanatate . In cazul unui concediu de risc maternal ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal contract de munca de tip conventie civila N_Adriana N_Adriana Buna ziua, Lucrez in baza unui contract de munca de tip conventie civila pe perioada determinata, in care anagajatorul imi plateste asigurarile sociale. ... (vezi toată discuția)