buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, mama mea a fost dusa la un camin de batrini social de catre sora mea, intrebarea mea este am solicitat primariei prin ,,Directia Administratie Publica si Asistenta Sociala,, sa i-mi trimeata in copie xerox ancheta sociala facuta la domiciliul mamei si fisa de evaluare , am primit cu totul alt raspuns adica o declaratie a sorei mele pe propria raspundere ca sa facut ancheta sociala la domiciliul mamei mele, mentionez ca aceasta declaratie este data in fata a doua persoane din cadrul Directiei , aceasta declaratie este data acum adica la 4(luni) de la internarea mamei, cum va explicati si daca este posibil asa ceva.Asi dori sa ma indrumati cum asi putea sa intru in posesia acestei anchete sociale ,pentru ca eu am dubi ca aceasta ancheta nu sa facut deoarece am intrebat vecini mamei si pe persoana care avea grija de mama iar ele au spus ca nu a venit nimeni.Va multumesc anticipat1
Prin telefon nu o puteti obtine. Trebuie sa faceti demersuri in scris. Incepeti cu o cerere scrisa, in 2 exemplare, inregistrata si adresata Serviciului de Asistenta Sociala. Apoi in functie de raspunsul primit ori va declarati multumita, ori urmati calea petitionarii catre sefii ierarhici, ori calea instantei, in functie de ce anume urmariti cu acest demers.
Mihail_POPA
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cu siguranta ca mamei dumneavoastre nu-i poate fi mai bine in Caminul de Batrani.
Mai ales ca la noi in Romania se moare pe capete in acele "lagare moderne ale mortii".
Primul lucru pe care ar trebui sa il faceti ar fi acela de a va interesa daca mama dumnevoastra este bine ingrijita, daca doreste sa stea acolo sau probabil ca a fost dusa de acasa impotriva vointei proprii.
Functie de situatie, daca lucrurile sunt incurcate ar fi bine sa le descurcati, apeland la toate posibilitatile si facand in asa fel ca mamei sa-i fie mai bine, eventual repusa in situatia de acasa, cu ingrijire adecvata.
Dupa aceea puteti face demersuri si plangeri, daca va fi cazul, sa cereti ori nu inscrisuri.
Asadar, urgentati demersurile pentru asigurarea sanatatii mamei dumneavoastre si de a putea beneficia de ingrijiri corespunzatoare.
Printr-o cerere, inregistrata prin Registratura, puteti cere si remiterea copiilor de pe actele dosarului, prin care s-a facut internarea, Directiei de Administratie Publica si Asistenta Sociala, urmand a le analiza si daca nu sunteti multumit sa continuati, prin caile de atac in drept, pe care le doriti a le initia, functie de contextul pe care il ganditi si de situatia de fapt existenta.
va multumesc , dar pot sa va spun in urma solicitari mele la primarie privind ancheta sociala a mamei mele va pot spune ca am primit in schimbul anchetei sociale o copie a declaratiei pe propria raspundere a sorei mele ca a fost facuta ancheta sociala, aceasta declaratie este data in fata unor doamne care erau trimise de la primarie probabil asistente sociale .
intrebarea mea este de ce nu imi trimit o copie dupa aceasta ancheta sociala ?
si ce parere aveti de aceasta declaratie data unor persoane care trebuia sa faca aceasta ancheta sociala la domiciliu mamei si acum 5 luni nu acum , am solicitat din nou dar de data asta in mod expres ca doresc sa-mi fie pusa la dispozitie ancheta sociala nu declaratia sore .
va multumesc.
Legea 544/2001
iitanu
buna seara, am solicitat unei Primari dintr-un anumit orasi ancheta sociala si grila de evaluare a mamei mele care este institutionalizata intr-un Camin pentru ... (vezi toată discuția)