avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Posesie de marijuana
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Posesie de marijuana

Buna ziua! Zilele trecute,un prieten de-al meu a fost prins cu marijuana asupra lui;cantitatea este foatre mica,cel mult 0.3 grame si acum ar urma sa fie pus sub acuzare pentru posesie de substante interzise.El a declarat ca substanta respectiva nu este al lui ci a unor "prieteni" care i-au dat-o lui s-o tina dupa ce au fumat si au uitat de ea.
Intrebarile mele ar fi:1.Care este cantitatea minima de marijuana pentru care poti fi acuzat de posesie? Sunt indeajuns 0.3 grame pentru a fi acuzat?
2.Daca poate fi acuzat care ar fi pedeapsa? Si ce poate face pentru a scapa doar cu avertisment sau cu amenda.
Tin sa spun ca el nu a mai avut pana acum nici un fel de problema cu legea,a fost doar o tampenie sa-i spun asa;este tanar,are toata viata inainte,iar daca ar fi inchis,l-ar nenoroci.Ar avea aceasta vre-o relevanta?


Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 08:08, 2 Aprilie 2014
1.Nu exista cantitate minima. Este suficienta si o cantitate mai mica de 0,3 grame.

2.Va fi cercetat pentru:

Legea nr.143/2000:
Art. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Cel mai bun lucru pentru el ar fi sa mearga pe recunoasterea vinovatiei. Consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa pt detinere de droguri? alinaionescu24 alinaionescu24 Buna ziua! Am un prieten care este retinut pt detinere de droguri. Asupra lui au fost gasite 120 g de marijuana, el declarand ca le are pt consum propriu. Tin ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)
S-au gasit asupra mea 0.5 g de marijuana arlecchino arlecchino Buna ziua, as vrea si eu sa ma lamuresc cu niste chestii daca se poate... Am fost legitimat de politia locala si perchezirionat si s-a gasit asupra mea un ... (vezi toată discuția)