avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... S-au gasit asupra mea 0.5 g de marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

S-au gasit asupra mea 0.5 g de marijuana

Buna ziua, as vrea si eu sa ma lamuresc cu niste chestii daca se poate...
Am fost legitimat de politia locala si perchezirionat si s-a gasit asupra mea un pliculet cu circa 0.5 grame marijuana. Am fost dus la sectia de politie,legitimat,am dat declaratie m-au filmat cu o camera video...si apoi mi-au dat drumul acasa fara alte discutii, fara sa imi ia amprente! As vrea si eu sa stiu la ce sa ma astept, ce urmeaza sa se intample si cat este de grav? Nu obisnuiesc sa consum asa ceva,dar,am vrut si eu sa incerc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:56, 8 Februarie 2015
Vei fi cercetat pentru infractiunea prevazuta in Legea nr.143/2000 la:

(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Ati si consumat sau doar aveati la dvs?
Aveam la mine, si consumasem o tigara, ... la ce anume ar trebui sa ma astept?
Avand in vedere ca este marijuana si nu o cantitate mare, cred ca veti scapa cu o amenda penala.
Eu nu am nici cazier, si ar fi prima abatere, nu am avut nici cantitate mare, care sunt sansele sa se ajunga la amenda penala / chemare in instanta ./ inchisoare? Nu am mai avut niciodata probleme cu legea, ...si, chiar nu as vrea sa ma trezesc acasa cu politie la usa, sau cu catuse, sau citatii! Se poate ajunge chiar atat de departe? Si, cam in cat timp ar trebui sa incep sa imi caut avocat? Ca, cei de la politie, mi-au luat declaratie, mi-au spus sa le dau numarul de telefon, si, apoi m-au trimis acasa spunandu-mi ca o sa fiu sunat, atat!
Sunt foarte speriat de treaba asta, nu as vrea sa afle ai mei, pentru ca nu cred ca ar reactiona prea bine, ei avand niste probleme de sanatate, si sincer sa fiu, nici eu nu prea am reusit sa dorm!

Alte discuții în legătură

Posesie de marijuana Intrerupt Intrerupt Buna ziua! Zilele trecute,un prieten de-al meu a fost prins cu marijuana asupra lui;cantitatea este foatre mica,cel mult 0.3 grame si acum ar urma sa fie pus ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa pt detinere de droguri? alinaionescu24 alinaionescu24 Buna ziua! Am un prieten care este retinut pt detinere de droguri. Asupra lui au fost gasite 120 g de marijuana, el declarand ca le are pt consum propriu. Tin ... (vezi toată discuția)
Detinere droguri marijuana andrei_devil andrei_devil buna ziua am fost prins cu un pliculet de marijuana de politie si am fost chemat la parchet as vrea sa stiu ce mise intampla :( (vezi toată discuția)