avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dividende

Buna ziua!
Un SRL,platitor de imp pe venit micro(3%) poate acorda dividende asociatilor?Cum se calculeaza?Ce taxe se platesc pentru dividende in afara de impozitul de 16%?Cineva mi-a spus ca se plateste si sanatatea dar nu stia sigur.
Este prima oara cand acord dividende si nu stiu cum se procedeaza.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina_oprea , utilizator 10:22, 2 Aprilie 2014
Buna ziua,
Se plateste si cota de 5,5 către sănătate potrivit Legii nr. 95/2006.
Potrivit Legii nr. 31/1990 art. 67 Cota-parte din profit ce se plateste fiecarui asociat constituie dividend. Dividendele se distribuie asociatilor proportional cu cota de participare la capitalul social varsat, daca prin actul constitutiv nu se prevede altfel.
Si daca are si calitatea de salariat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuire dividende firma statului animis animis BUna ziua, va rog daca ma ajutati cu urmatoarea problema: - o societate care are ca si asociat unic consiliul local. in anul 2014 are profit. va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Profit microintreprindere laviluca laviluca Buna seara, Profitul unei microintreprinderi este egal cu Venituri - Cheltuieli (indiferent daca sunt deductibile sau nedeductibile)? Nelamurirea mea este ... (vezi toată discuția)
Oug 193/2002, privind plata dividende marianonea marianonea daca din profitul de repartizat al unui SRL , AGA il repartizeaza-ca dividente - in mai multe transe ,plafonul de 10000 lei ,pentru plata in numerar , se ... (vezi toată discuția)