avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Declarare zi internationala
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Declarare zi internationala

Buna ziua,

As dori sa stiu ce trebuie facut pentru declararea unei anumite zile ca fiind internationala. Am observant ca ONU si UNESCO pot decreta astfel de zile. Un ONG international poate aproba o zi internationala? (cel putin, pentru statele membre s-ar putea?) Sau ar trebui sa luam legatura cu reprezentatii UNECO din Romania si sa intreprinda ei demersurile necesare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:42, 9 Aprilie 2014
Nu confundati organizatiile NEGUVERNAMENTALE (fie ele nationale romane sau nationale straine sau internationale, care sunt persoane juridice de drept privat ) cu organizatiile INTERGUVERNAMENTALE, care sunt persoane juridice de drept public international. ONU, UNESCO, UE, Consiliul Europei etc. NU sunt ONG-uri. Si Asociatia X din Cucuietii din Deal poate declara ziua X ca fiind Ziua Galactica a Balenei roz cu aripi verzi, insa probabil nimeni nu va recunoaste ca fiind oficiala o asemenea zi decat poate alte ONG care se ocupa de acelasi subiect.... Pentru a ii da valoare oficiala, ar trebui sa fie proclamata de o organizatie internationala interguvernamentala, nu de una neguvernamentala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi mentin drepturile castigate daca schimb denumirea? 2007makk 2007makk daca schimb denumirea...adaug ...din romania...si o schimb din ong in asociatie...mai beneficiez de statutul ...de interes national? (vezi toată discuția)
E vreo diferenta intre o asociatie non-profit si un ong??? adria_bd adria_bd as dori o lamurire... eu credeam ca prin denumirea de ONG (organizatie neguvernamentala) ne referim la orice asociatie sau fundatie. mai nou, mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Filiale ong international sojourn sojourn Poate un ONG international (european) sa deschida in Romania o filiala cu calitate de persoana juridica, fara a infiinta o noua entitate (asociatie/fundatie)? (vezi toată discuția)