buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns si anume: am fost in evidenta ajofm cu somaj indemnizat incepand cu luna mai 2013, iar la 1 martie 2014 mi s-a suspendat indemnizatia datorita faptului ca m-am incadrat in munca pe o perioada determinata de 2 luni. in cazul rezilierii acestui contract cu acordul ambelor parti inainte de termen, imi pot relua indemnizatia de somaj? va multumesc mult.
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
...
(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
2. Nu se precizeaza ca incetarea contractului individual de munca (CIM) trebuie sa inceteze la termenul pentru care a fost incheiat.
3. Deoarece raspunsul dat de Agentia de Somaj este incorect, faceti o sesizare si la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro