avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce diferenta exista intre un contract si un act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce diferenta exista intre un contract si un act de donatie ?

- este vorba de o donatie constand intr-un bun ( masina ) pe care o persoana fizica vrea sa o faca unei unitati.
- ce diferenta exista intre un contract si un act de donatie ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 21:45, 2 Aprilie 2014
donatia este un transfer/acceptare de proprietate asupra bunului fara obligatii oneroase
donatia este ea insasi un contract prin care o persoană, numită donator, transmite în mod gratuit dreptul de proprietate asupra unui bun mobil sau imobil către o altă persoană, numită donatar, care îl acceptă.
Donaţia este un contract cu titlu gratuit pentru că una dintre părţi urmăreşte să procure celeilalte părţi un beneficiu, fără a obţine în schimb vreun avantaj.
Cred ca va referiti la contractul de vanzare cumparare si la contractul de donatie, la v-c vanzatorul primeste contravaloarea lucrului vandut, iar la donatie - donatorul nu primeste nimic. Ambele contracte se incheie la notar, taxa pentru donatie este modica, la v-c este mai mare.
Va multumesc foarte mult tuturor pentru timpul acordat si pentru raspunsurile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donare papoyashu papoyashu Buna ziua! Am cumparat un teren extravilan in rate de la o cunostinta banii fiind achitati in rate. Am mers impreuna la notar pentru a intocmii actele de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna - contractul de donatie sa fie in forma autentica ? oanaportar oanaportar Un salariat vrea sa doneze un bun unitatii. Va trebui sa se incheie un Contract de donatie. Ce inseamna : Contractul dedonatie sa fie in forma autentica ... (vezi toată discuția)
Donatie teren leu12 leu12 Buna ziua! Tatal meu poate sa imi faca contract de donatie pentru un teren extravilan, mai exact vie? Poate sa mi-l doneze, fara a avea carte funciara? Va ... (vezi toată discuția)