avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu ai dreptul la indemnizatie daca ti-ai facut ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu ai dreptul la indemnizatie daca ti-ai facut concediul in afara tarii?

In timpul indemnizatiei mi-am facut concediul, impreuna cu copiii si sotul, timp de o saptamana in afara tarii.
Pe perioada concediul ,desfasurat in afara tarii, am primit indemnizatie de crestere copil ce acum trebuie returnata?
Este legal sa mi se ceara sa returnez indemnizatia primita in acea perioada ce concediu petrecut in afara tarii?
Sa returnez un procent din indemnizatie, indemnizatia primita in cele 7 zile petrecute in afara tarii. Este legal?
Va multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
dia_mali, utilizator
Cel mai recent răspuns: dia_mali , utilizator 22:50, 2 Aprilie 2014
primeati indemnizatie de somaj sau ce anume?
am primit indemnizatie de crestere copil ce acum trebuie returnata pentru cele 7 zile petrecute in afara tarii la sot

In acest caz este posibil sa fie un abuz grosolan al autoritatilor din pacate sunt multe si se fac foarte des incercati sa contactati avocatul poporului poate va da un raspuns mai clar sau sper ca cineva pe acest forum sa va dea un raspuns mai bun.
Totusi ramane o dilema in mintea mea cum au stiut unde ati fost in concediu?
Nu cred ca asta sa fie motivul, ati avut venituri din alte activitati ?
Sotul meu lucreaza in afara tarii iar eu si cu copiii, dupa terminarea perioadei de 2 ani privitor la indemnizatie, am plecat la sot.
Noi am trimis acte ,in tara natala, pentru eliberarea unui formular pentru copiii. Printre actele respective erau si cele in care era precizata inregistrarea mea si a copiilor si perioada de 7 zile in care am locuit la sot, pe adresa din strainatate a sotului .
Un act in care este precizat ca eu am locuit timp de 7 zile in strainatate, la sot, perioada in care ne-am facut un mic concediu dupa care am revenit in tara......numai ca in acest timp eu beneficiam de indemnizatie crestere copil. Iar acum mi se cere returnarea indemnizatiei crestere copil pentru cele 7 zile petrecute la sot, in afara tarii.

Alte discuții în legătură

Lntrebare despre munca in afara tarii in timpul ccc cristi_marcu cristi_marcu Bună ziua. As dori sa știu dacă pot sa lucrez legal în afara tarii, dacă în tara îmi iau concediu de creștere a copilului având 20 de ani lucrați cu ... (vezi toată discuția)
Drept indemnizatie crestere copil 2017 RamonaNitu RamonaNitu Buna ziua, As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului intrucat din tara primesc informatii contradictorii. Contextul actual ... (vezi toată discuția)
Model cerere incetare indemnizatie crestere copil cristinaaura cristinaaura Va rog frumos ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de cerere pentru incetarea indemnizatiei pentru crestere copil? (vezi toată discuția)