avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu ai dreptul la indemnizatie daca ti-ai facut ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu ai dreptul la indemnizatie daca ti-ai facut concediul in afara tarii?

In timpul indemnizatiei mi-am facut concediul, impreuna cu copiii si sotul, timp de o saptamana in afara tarii.
Pe perioada concediul ,desfasurat in afara tarii, am primit indemnizatie de crestere copil ce acum trebuie returnata?
Este legal sa mi se ceara sa returnez indemnizatia primita in acea perioada ce concediu petrecut in afara tarii?
Sa returnez un procent din indemnizatie, indemnizatia primita in cele 7 zile petrecute in afara tarii. Este legal?
Va multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
dia_mali, utilizator
Cel mai recent răspuns: dia_mali , utilizator 22:50, 2 Aprilie 2014
Dvs puteti crede ce doriti, din moment ce spuneti ca nu acesta ar fi motivul....
Precizez ca .....eu consider ca acest site este unul veridic si nu-mi permit sa spun 'povesti'.
Orice parere , sfat este important si va multumesc intrebare la care va si raspund.
Ma refer strict la aceasta problema si la faptul ca pe perioada primirii indemnizatiei nu am beneficiat de alte venituri suplimentare.
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

Bun va multumin pentru lamuriri domnule Tudor Valeriu din pacate acest caz arata ca in Romania omul simplu este luat la puricat si pentru 1 leu in timp ce altii fac tot felul de lucruri mai mult sau putin legale ca sa nu mai zic imorale cu sume imense de bani si nu sunt intrebati de nimica.
1. Ce spuneti dvs. nu are legatura cu subiectul chiar daca este adevarat.

2. Apoi daca cineva incalca legea nu este un motiv sa fac si eu la fel.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
alina_25 a scris:

Bun va multumin pentru lamuriri domnule Tudor Valeriu din pacate acest caz arata ca in Romania omul simplu este luat la puricat si pentru 1 leu in timp ce altii fac tot felul de lucruri mai mult sau putin legale ca sa nu mai zic imorale cu sume imense de bani si nu sunt intrebati de nimica.

Multumesc pentru solidaritate.......,din pacate ai totala dreptate in ceea ce afirmi si sustii!
Omul 'simplu' este 'stors' iar cei ce au bani si 'invart' bani ...fac bani si raman cu ei.....
Multumesc tuturor pentru sfaturi si raspunsuri.
O zi frumoasa sa aveti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntrebare despre munca in afara tarii in timpul ccc cristi_marcu cristi_marcu Bună ziua. As dori sa știu dacă pot sa lucrez legal în afara tarii, dacă în tara îmi iau concediu de creștere a copilului având 20 de ani lucrați cu ... (vezi toată discuția)
Drept indemnizatie crestere copil 2017 RamonaNitu RamonaNitu Buna ziua, As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului intrucat din tara primesc informatii contradictorii. Contextul actual ... (vezi toată discuția)
Model cerere incetare indemnizatie crestere copil cristinaaura cristinaaura Va rog frumos ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de cerere pentru incetarea indemnizatiei pentru crestere copil? (vezi toată discuția)