avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica - spatiile comerciale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica - spatiile comerciale

Buna ziua,
Am cateva intrebari legate de acest subiect controversat - reabilitarea termica.

Primaria sector 1, in programul sau de reabilitare termica nu include si spatiile cu alta destinate decat cea de locuinta.

Drept urmare in urma reabilitarii, peretii din dreptul acestor spatii, adica spatiile comerciale de la parter, nu vor fi reabilitati. Iar ulterior asociatia va trebui pe bani proprii sa completeze reabilitarea.

Acum, intrebarea mea este cum ati procedat dvs in situatii similare.
Nu am cunostinte concrete, insa, in opinia mea.
- reabilitarea re poate face numai la nivelul intregii asociatii. beneficiar e asociatia de proprietari si nu fiecare proprietar in parte, deci nu se poate face distinctie intre tipurile de spatiu.
- (trebuie sa verific) insa legea nu permite reabilitari partiale.
- ar putea sa se faca distinctie intre cele 2 tipuri de proprietati doar prin prisma subventiei acordate. Adica, pentru proprietarii de locuinte, cheltuielile sa fie suportate de primarie, iar pentru proprietarii de spatii cu alta destinatie primaria sa nu acorde acele subventii si sa fie nevoite sa le suporte individual.

Astept cu mare interes opiniile dumneavoastra.
Multumesc

POST EDIT
Va rog frumos daca aveti vreun link la documente oficiale despre programul de reabilitare. As dori sa vad cum este formulat, si mai exact cum anume sunt excluse acele spatii cu alta destinatie din program.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
grandanat, utilizator
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 20:37, 5 Aprilie 2014
Surprinde afirmatia dv referitor la
spatiile comerciale de la parter, nu vor fi reabilitati. Iar ulterior asociatia va trebui pe bani proprii sa completeze reabilitarea.

In sectorul 1 imobilul nostru compus din 4 scari la parter detinand spatii comerciale=librarie,a beneficiat de programul de reabilitare a intregului imobil,cu inlocuirea intregului sistem de balcoane,ferestre si usi de acces,care au fost inlocuite cu tocarie tip termopan
Vineri am fost la primaria sector 1 si am discutat cu un inspector care se ocupa de reabilitare in zona noastra, Stirbei Voda. Sustintea tare si mare ca nici un bloc din sector 1 nu a fost reabilitat la parter.
Am citit si oug 18 si hotararile legale si nicaieri nu exista vreo prevedere in acest sens. Dimpotriva. Stiu foarte bine ca primaria nu are dreptate si procedeaza nu numai incorect fata de cetateni dar si ilegal.
Am trimis si o sesizare scrisa si probabil urmeaza o audiere cu directorul regiei sau chiar cu primarul. Insa am senzatia ca ma lupt cu morile de vant :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica bloc si acoperis noemi r noemi r In blocul nostru se doreste sa se faca o reabilitare termica. Am o intrebare in cadrul reabilitarii termice intra in mod automat si acoperisul, sau se refera ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Programul de reabilitare termica din cadrul primariei se poate aplica si la o casa cu proprietar unic(parter, sau parter+1-2 E), avand in vedere ... (vezi toată discuția)