avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu stiu exact- tutela ?-divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu stiu exact- tutela ?-divort cu minori

buna seara.... as vrea sa stiu care sint conditiile in care o mama poate avea tutela totala la divort. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:41, 2 Aprilie 2014
Trebuie sa formulati o cerere prin care sa solicitati instantei sa va acorde exercitarea autoritatii parintesti exclusiv.
Trebuie sa stiti ca regula este exercitarea autoritatii parintesti in comun de ambii parintii, doar in mod exceptional se acorda doar unui singur parinte, in speta mama, pentru motive de exemplu: abuz al copilului, neglijenta excesiva, punere in pericol....etc.
Puteti, obtine, de asemenea, autoritate exclusiva si daca tatal este de acord.
Un parinte nu poate avea tutela, nu e tutore, e reprezentant legal. Poate exercita exclusiv autoritatea parinteasca pt motive temeinice. Celalalt parinte e decazut din drepturi, e bolnav psihic, are probleme cu drogurile, e lipsit de libertate si nu poate exerccita autoritatea parinteasca, e beat prins santuri.. care e situatia dvs ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totala tata Axy9 Axy9 Buna! Sotul meu are un copil din casnicia anterioara si ar dori sa obtina custodia totala.Printre motive ar fi mediul toxic in care traieste copilul ( consum ... (vezi toată discuția)
Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autorității părintește exclusive Emiliano12 Emiliano12 Prin exercitarea autoritatii părintesti exclusive celalalt părinte își pierde dreptul de a avea contact cu copilul sau cind si cum dorește? (vezi toată discuția)