avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Plati valuta catre persoane fizice din Elvetia ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Plati valuta catre persoane fizice din Elvetia (NON-UE)

Buna ziua,

Ce obligatii fiscale are o persoana juridica romana (platitoare de TVA) pentru a plati (in valuta), din contul bancar, o achizitie (autoturism second) de la o persoana fizica din Elvetia, in baza unui contract de vanzare-cumparare?
Se poate face direct plata in valuta (din contul persoanei juridice romane in cel al persoanei fizice din Elvetia), sau trebuie indeplinite mai intai anumite formalitati fiscale?
Plata se poate face si dintr-un cont bancar in lei, in unul in valuta (se poate face automat conversia)?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 17:19, 3 Aprilie 2014
Da se poate face plata direct. Dovada este contractul si formalitatile ulterioare.
Plata se poate face si din contul de lei , banca face trasnformarea automat ( la cursul lor ... care este mult mai prost decat daca ati face dvs conversia)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata catre persoana fizica cu domiciliul in strainatate vanatorul vanatorul Ca societate, am cumparat un autoturism in valoare de peste 10.000 lei de la o persoana fizica straina, fara cont bancar in Romania. Cum se face plata ... (vezi toată discuția)
Persoana obligata la plata tva marianamoraru marianamoraru Buna ziua, O firma din Romania vinde o proteza(implantabila) unei persoane fizice tot din Romania.Persoana fizica va fi operata in Romania ,deci proteza nu ... (vezi toată discuția)
Tva la achizitionarea unui autoturism razvan_ion razvan_ion Buna ziua. Rezident francez, intentionez sa achizitionez un autoturism in Romania. Tinand cont de faptul ca sunt obligat sa platesc TVA in Franta, intrebarea ... (vezi toată discuția)