Am avut o intalnire cu o dama usoara, am platit pentru anumite servicii, dar nu am avut niciodata o relatie cu respectiva.Dupa 1 an ma suna si-mi spune ca a nascut un copil si ca ar fi al meu.Sustine ca nu ma da in judecata, insa vrea afectiune pentru copil, cand sunt sigur ca vrea si bani, dar nu spune nimic despre asta.Prin absurd, sa admitem ca as fi prezumtivul tata, ce sanse are?am recurs la sex platit, ea se ocupa in vremea aceea cu asa ceva si mai avea un copil din flori.....Este devarat ca dupa 1 an de la nastere nu-mi mai poate face nimic?
Actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei:Actiunea se poate intenta in termen de un an de la nasterea copilului. In cazul in care copilul a beneficiat de o prezumtie legala de paternitate prevazuta de art. 53, iar ulterior el si-a pierdut calitatea de copil din casatorie, termenul in care se poate introduce actiunea se calculeaza astfel: de la data ramanerii definitive a hotararii prin care s-a admis tagaduirea paternitatii sau contestarea recunoasterii de paternitate sau a hotatrarii prin care s-a anulat recunoasterea facuta de catre tata.
Convietuirea pretinsului tata cu mama, sau prestarea intretinerii de catre pretinsul tata, daca au inceput anterior implinirii termenului de un an de la nasterea copilului, sunt cauze de intrerupere a cursului prescriptiei, ceea ce inseamna ca termenul de un an se calculeaza de la data incetarii convietuirii sau incetarii prestarii intretinerii.
Pentru admiterea actiunii trebuie sa se dovedeasca: nasterea copilului, relatiile intime in timpul conceptiei dintre pretinsul tata si mama, precum si faptul ca din aceste relatii a rezultat copilul.
Dovada paternitatii se face prin orice mijloc de proba: martori, inscrisuri, marturii, prezumtii.
Un rol deosebit il reprezinta expertiza medico-judiciara, care, desi ca proba pozitiva, are caracter relativ, ca proba negativa, are caracter absolut – dand in acest fel un raspuns categoric, in sensul ca cel adus in fata justitiei nu este tatal copilului.
La randul sau, paratul se poate si el apara, folosind orice mijloc de proba.
In cadrul procesului de stabilire a paternitatii din afara casatoriei, instanta poate fie sa admita, fie sa respinga actiunea. Pentru a admite actiunea, trebuie sa fie vorba despre o actiune introdusa in termen, cu indeplinirea conditiilor de exercitare, nerespinsa datorita unui fine de neprimire, fiind necesar sa se stabileasca in mod cert ca barbatul a avut in perioada conceptiei relatii intime cu mama copilului.
Eu cu respectiva nu am stat deloc impreuna, m-am intalnit o singura data, faptul ca a rezultat copilul dintr-un raport sexual platit de mine, asta nu se cheama accident la locul de munca???zic si eu.....mi se pare absurd ca toate , sa ma scuze doamnele,"curvele" sa te poata santaja cu chestia asta....nu sunt misogin si nici nu fug de responsabilitati, dar e de-a dreptul santaj.....chiar te poate obliga legea sa-i platesti pensie alimentara?Are "mama" sanse in instanta?
Eu cred ca profita de bunavointa dv.Din punct de vedere legal nu are sanse.Chiar sa aiba martori???Dv. sunteti al "n" client care a platit!!!Calculati si dv.,ies 300 zile de cand v-ati culcat cu domnisoara???Daca sunt mai mult de 300 zile atunci dormiti linistit!!!
Dar daca sa admitem ca asa presupusul copil este al meu, dintr-un contact sexual cu o prostituata, care a primit bani pe contactul sexual, poate sa se agate de mine cumva?daca ma da in judecata ce poate sa castige, in caz ca poate sa castige?
Pai daca ea "se agata" de dvs nu o face in numele ei ci in numele copilului...
Iar daca dvs sunteti tatal copilului, indiferent de faptul ca mama a fost prostituata sau nu, aveti anumite responsabilitati... si obligatii!
Insa cred ca nu-i va fi usor sa dovedeasca ca dvs sunteti tatal!
Pe de alta parte ma gandesc.. oare in "contractul" incheiat intre o prostituata si clientul, nu exista vreo clauza tacita, subanteleasa, etc, conform careia prostituata se obliga sa faca totul pentru evitarea unei sarcini?B-)
Pentru ca este de la sine inteles ca clientul nu vrea un copil cu ea...
Paternitate
moonshadow
In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat.
Intervine un divort=D>.
Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)