avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in cazul suspendarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in cazul suspendarii

buna ziua.am o problema la firma unde sunt angajat.in urma unor neintelegeri am fost acuzati de furt de motorina fara ca angajatorul sa detina probe concludente.in pricipiu eu sunt acuzat din cauza faptului ca nu vreau sa acuz un coleg de munca pe care efectiv eu nu l-am vazut sa fure.am fost chemati sa dam declaratii la sediul angajatorului dupa care nu ne-au mai chemat.am sunat noi ca sa stim daca mai suntem angajati sau daca mai lucram si am fost chemati astazi si injositi in ultimul hal.in momentul in care eu am amenintat cu demisia am primit un raspuns ironic cum ca nu o sa imi accepte demisia.dupa care a venit un alt domn cu functie de conducere in firma si ne-a spus ca nu avem ce cauta in firma deoarece avem contractul individual de munca suspendat.am intrebat la compartimentul personal si cei de acolo nu stiau de acest fapt.daca inaintez demisia prin posta cu recomandata este posibil sa pot inceta colaborarea cu ei?este posibil reusesc sa imi dau demisia in cazul in care ei suspenda C.I.M. incepand cu data de azi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 3 Aprilie 2014
Depinde de angajator daca doreste sa va inceteze c.i.m. sau nu. in situatia mentionata de dvs. Daca era vorba despre o incetare de drept a c.i.m., atunci putea sa spuna orice angajatorul dvs.
Mulțumesc. Dar deocamdata mie nu mi s-a adus la cunostiinta cum ca c.i.m ar fi suspendat.a fost doar verbal si eu nu am semnat inca nimic.daca mi se suspenda c.i.m. pe ce perioada poate fi suspendat? Deoarece nu cred ca se poate sa fiu tinut asa fara sa pot munci legal.
1. - Daca nu doriti sa mai lucrati la acest angajator si v-ati gasit un alt loc de munca puteti sa mergeti acolo si sa incheiati un contract individual de munca (CIM).
- Codul muncii va permite sa procedati in acest fel.

2. Daca nu va mai prezentati la actualul loc de munca veti fi concediat disciplinar (pentru absente nemotivate).

shpatz a scris:

.... Dar deocamdata mie nu mi s-a adus la cunostiinta cum ca c.i.m ar fi suspendat.a fost doar verbal si eu nu am semnat inca nimic.daca mi se suspenda c.i.m. pe ce perioada poate fi suspendat? Deoarece nu cred ca se poate sa fiu tinut asa fara sa pot munci legal.

Puteti solicita in scris angajatorului, in baza art.8 alin.3 lit.a din HG 500/2011, o copie de pe decizia de supendare a c.i.m.
Refuzul acestuia de a va elibera o copie de pe aceasta decizia consitutie contraventie sanctionata de catre ITM.

Suspendarea c.i.m. nu are o durata prestabilita in Codul Muncii, acesta durand atat timp cat dureaza cercetarea disciplinara a salariatului.

Decizia de suspendare poate fi contestata in instanta.
tudorvaleriu a scris:

1. - Daca nu doriti sa mai lucrati la acest angajator si v-ati gasit un alt loc de munca puteti sa mergeti acolo si sa incheiati un contract individual de munca (CIM).
- Codul muncii va permite sa procedati in acest fel.

2. Daca nu va mai prezentati la actualul loc de munca veti fi concediat disciplinar (pentru absente nemotivate).

multumesc.in pricipiu cam asta e partea care ma doare mai tare doarece eu nu pot sa stau acasa sa nu muncesc.deci daca imi gasesc de munca altundeva pot merge legal.

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva andynho andynho Buna ziua. Sunt angajat la firma X 2 luni ca si agent comercial la un magazin online intr-o munca de birou unde patronul firmei mai are si alte firme ( o ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Viviana Savulescu Viviana Savulescu daca un angajator ma convoaca pentru o cercetare disciplinara, iar eu intre timp imi dau demisia cf. art 79 alin. 8 (pentru ca angajatorul nu isi indeplineste ... (vezi toată discuția)
Help - suspendare cim ana122 ana122 Buna ziua,am nevoie de o indrumare.Am lucrat la o firma si a fost suspendat cim pt absente nemotivate.Suspendarea a fost facuta in luna octombrie si de atunci ... (vezi toată discuția)