avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Help - suspendare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Help - suspendare cim

Buna ziua,am nevoie de o indrumare.Am lucrat la o firma si a fost suspendat cim pt absente nemotivate.Suspendarea a fost facuta in luna octombrie si de atunci sunt tot suspendata,precizez ca au trecut 6 luni de atunci.Ce pot face sa inchei cu ei?pot sa imi dau demisia,daca am suspendat cim?care sunt pasii pe care pot sa ii urmez?
Cel mai recent răspuns: ana122 , utilizator 18:05, 19 Mai 2014
Puteti depune o cerere de incetare a c.i.m. fie cu acordul partilor , fie prin demisie, chiar daca aveti c.i.m. suspendat.
Multumesc de raspuns!Voi trimite demisia prin posta cu confirmare de primire;in cat timp ar trebuii sa se incheie cu ei ca sa ma pot angaja linistita in alta parte?nu as vrea sa ajung intr-un litigiu de munca cu firma respectiva datorita timpului pierdut!
Data incetarii c.i.m. depinde de angajator daca renunta sau nu la termenul de prevaiz.

Chiar daca nu ati incetat c.i.m. cu acel angajatorul , Codul Muncii prevede ca, orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea. (art.35 alin.1).
multumesc de raspuns.Dupa preavizul de 15-20 de zile ,eu as vrea sa stiu daca mi-au incheiat situatia,probabil cu o cerere la itm,pt ca angajatorul nu vrea sa imi ofere nici o informatie,cu abuz de putere am fost alungata din firma la propriu ,si apoi mi-au facut suspendarea cim pt absente nemotivate,si mi-au zis k ma vor incurca cu suspendarea asta care au lungit-o timp de 6 luni,care conform codului muncii nu poate fi mai mare,dar la itm eu inca sunt cu cim suspendat pe perioada nedeterminata!eu nu mai inteleg nimic!Eu vreau sa scap de aceasta problema fara a ajunge prin tribunale,chiar daca stiu k am castig de cauza!
As dori sa stiu daca dupa 20 de zile se incheie situatia cu firma asta?
Dupa expirarea preavizului, c.i.m. inceteaza. In acest caz, angajatorul va trebui sa emita decizia de incetare a c.i.m. pe care va trebui s-o completeze si s-o transmita in REVISAL la data incetarii c.i.m.

Alte discuții în legătură

Art 55 b vladuro vladuro Buna Seara.Am si eu o mica problema va rog din suflet sa-mi raspundeti,maine la ora 07:00 trebuie sa iau decizia.Lucrez de 2 ani de zile la o firma si m-am ... (vezi toată discuția)
Demisie sanducatanas sanducatanas Un salariat,ospatar,isi depune demisia la 17.10.2011.Conform Legii i se acorda un preaviz de 20 de zile.Salariatul nu se mai prezinta la serviciu din data de ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi raducrisa raducrisa Daca mi-am dat demisia la zi fara sa tin cont de perioada de preaviz si directorul nu isi pune nici o rezolutie pe ea, eu ce trebuie sa fac? Inceteaza ... (vezi toată discuția)