avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Help - suspendare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Help - suspendare cim

Buna ziua,am nevoie de o indrumare.Am lucrat la o firma si a fost suspendat cim pt absente nemotivate.Suspendarea a fost facuta in luna octombrie si de atunci sunt tot suspendata,precizez ca au trecut 6 luni de atunci.Ce pot face sa inchei cu ei?pot sa imi dau demisia,daca am suspendat cim?care sunt pasii pe care pot sa ii urmez?
Cel mai recent răspuns: ana122 , utilizator 18:05, 19 Mai 2014
dar,daca am cim suspendat am citit ca :6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
CIM e suspendat cf art 51alin.2(absente nemotivate)
au dreptul sa imi supende cim mai mult de 6 luni cf legii!
azi am trimis demisia prim posta cu conf.de primire ,daca refuza sa o primeasca ce pot face pe viitor?
1. Daca refuza sa va primeasca demisia, atunci sesizati ITM-ul.

2. In cazul in care primeste demisia dvs , sunt doua posibilitati :
- fie ia la cunostinta de aceasta si va inceta c.i.m. la expirarea termenului de preaviz sau la data renuntarii la acesta de catre angajator

- fie nu o ia in considerare si merge mai departe cu cercetarea disciplinara.

3. Codul Muncii prevede un termen de maxim 6 luni de la data savarsirii faptei pentru a se emite decizia de sanctionare. Termenul de 6 luni este un termen de decădere.
multumesc de raspuns,dar tocmai aici e problema ca cele 6 luni au trecut de cand a inceput cercetarea disciplinara si ar fi trebuit sa apara o sanctiune ceva in revisal,dar la itm apar tot suspendata cu cim! sa fac o plangere la itm k nu -sa respectat termenul de 6 luni pt luarea deciziei?Sincer nu stiu care e procedura /pasii care se fac in astfel de situatii....
Cred ca cea mai buna solutie ar fi promovarea unei actiuni in instanta.
multumesc de raspuns,dar tocmai de aceasta treaba incerc sa nu ma lovesc,eu deja lucrez la alta firma si nu am timp de umblat prin tribunale.......:(((((,de aceea vroiam sa stiu cum sa procedez sa incheie odata cim-ul ala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 55 b vladuro vladuro Buna Seara.Am si eu o mica problema va rog din suflet sa-mi raspundeti,maine la ora 07:00 trebuie sa iau decizia.Lucrez de 2 ani de zile la o firma si m-am ... (vezi toată discuția)
Demisie sanducatanas sanducatanas Un salariat,ospatar,isi depune demisia la 17.10.2011.Conform Legii i se acorda un preaviz de 20 de zile.Salariatul nu se mai prezinta la serviciu din data de ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi raducrisa raducrisa Daca mi-am dat demisia la zi fara sa tin cont de perioada de preaviz si directorul nu isi pune nici o rezolutie pe ea, eu ce trebuie sa fac? Inceteaza ... (vezi toată discuția)