avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Punct lucru in cazul prestarilor servicii ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Punct lucru in cazul prestarilor servicii intracomunitare

Vreau sa deschid o Intreprindere individuala pentru prestare servicii Italia( montaj parchet).Eu lucrez cu magazinele din Italia, in sensul ca pun parchet persoanelor care il cumpara din acele magazine. Daca sediul social al II este in Romania ( am si CI cu domiciliul in Romania si rezidenta in Italia) cum si unde declar punctul de lucru in Italia in conditiile in care montarea parchetului se face la diferite domicilii ale cumparatorilor? O sa ma inregistrez la ROI ca platitor de TVA dar vreau ca taxele sa le platesc in Romania.
Am auzit ca daca volumul lucrarilor depaseste 60% in alt stat fata de Romania trebuie sa platesc taxele acolo.( Italia). Pot emite factura electronica beneficiarilor din Italia?
Cel mai recent răspuns: ContSters318121 , utilizator 17:25, 3 Aprilie 2014
Punctul de lucru este un sediu fix. Daca lucrati la beneficiari nu inseamna ca aveti punct de lucru.
Va inregistrati in ROI, platiti taxele in RO in continuare dar daca depasiti 183 de zile sedere pe an in italia sunteti obligat sa va inregistrati acolo si sa platiti.
Dsp 60 % este prima data cand aud.
Da, puteti emite factura electronica.

Multumesc..dar cine imi numara zilele cat stau in Italia?..cum ma poate verifica ?
Legislatia europeana permite mai multe posibilitati de prestare a serviciilor in alta tara decat in cea in care prestatorul isi are sediul.

1. Se poate face de la sediul prestatorului, si trebuie sa respectati anumite conditii
2. Se poate face din tara beneficiarului, prin declararea punctului de lucru in acea tara. In acest caz va supuneti pentru acel punctul de lucru legislatiei din tara respectiva lucru care poate fi adesea mai favorabil decat prima varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul tva la facturile externe intracomunitare alexj alexj SC [b]neplatitoare de TVA[/b] in Romania, [b]inregistrata in ROI in scopuri TVA[/b] doreste sa stie cum se emit facturi externe pentru prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare intre neplatitori de t.v.a. schumiholic schumiholic Buna ziua! O intreprindere individuala care este in momentul de fata platitoare de tva vrea sa presteze servicii IT catre o organizatie non-profit ... (vezi toată discuția)
Tva din 2010 camicami camicami ce inseamna ca TVA se va aplica in locul in care este stabilit clientul? incepand cu 01.ian.2010 Cum intocmeste factura,din punct de vedere TVA o societate ... (vezi toată discuția)