avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluare activitate dupa intoarcere din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluare activitate dupa intoarcere din CCC

Buna ziua,

Anul trecut am intrat in CCC, iar anul acesta in luna mai (am ales sa stau acasa doar un an), imi voi relua activitatea la locul de munca. As dori sa stiu daca angajatorul are dreptul sa ma dea afara. Daca nu, cat timp nu poate sa faca asta. De asemenea, as dori sa stiu daca ma pot da afara pt ca nu sunt dispusa sa stau marea majoritate a zilelor lucratoare peste program.

Astept cu nerabdare raspuns din partea dvs.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:41, 3 Aprilie 2014
1. Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi) veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
...
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

3. Cu o copie dupa decizia de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) mergeti la Primarie unde completati cererea pentru stimulentul de insertie.

4. Dupa ce primiti decizia de la AJPIS cu aprobarea stimulentului de insertie duceti o copie si angajatorului ca sa nu va poata concedia in aceasta perioada.

5. - Va trebui sa va conformati programului de lucru, prevazut in Regulamentul intern al unitatii.
- Conform Codului muncii orele suplimentare se compenseaza cu timp liber sau cu n spor la salariu.
- In Regulamentul intern trebuie sa fie prevazuta si o clauza pentru mamele cu copii mici care sa fie scutite o perioada de ore suplimentare de munca.
Va multumesc mult pentru raspuns.
As mai avea o intrebare, va rog: angajatorul este obligat sa imi pastreze postul de pe care am plecat sau nu?.

Multumesc anticipat!
1. Angajatorul nu va poate concedia in perioada cat sunteti in CCC sau beneficiati de stimulentul de insertie.

2. Dar nu este obligat sa pastreze si postul daca doreste sa faca alta organigrama a unitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil de pana la 1 an ioanamat ioanamat Am un copil nascut pe 04 Decembrie 2012. Sunt in concediu de ingrijire copil de pana la 1 an. Intrebarile mele sunt: 1). pentru luna a 12-a trebuie sa ceara ... (vezi toată discuția)
Concediere intoarcere cic inainte de 1 an miss_mary miss_mary Buna ziua am optat pt CIC de 1 an si o sa ma intorc fie la 11 luni, cum este prevederea legala, fie mai devreme de atat. Am 2 intrebari referitoare la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o intrebare - stimulent de insertie daniel290 daniel290 Am fost in concediu crestere copil si trebuia sa stau 2 ani dar m-am intors la servici dupa ce a facut copilul 1 an.Imi poate spune cineva daca mai primesc ... (vezi toată discuția)