avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere din cauza lipsei de activitate a firmei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere din cauza lipsei de activitate a firmei

As dori sa stiu ce pot face in cazul acestei concedieri deoarece:

Nu am semnat de la angajare si pana la concediere niciun contract desi mi s-a cerut o copie de buletin.

Nu am facut protectia muncii nici macar o data.

Conditiile de igiena si siguranta lasau de dorit.

Nu am avut nici o zi de preaviz.

Perioada de lucru a fost de 8 luni si s-a incheiat pe 1 aprilie 2014 . ma tem ca nici in somaj nu voi putea intra din cauza perioadei mai mici de un an.

As dori sa stiu ce pot spune sau face cand ma voi intalni in zilele urmatoare cu angajatorul pentru am primi banii pe zilele muncite si pe zilele de concediu ramase, deoarece as vrea sa ma comport civilizat si sa rezolv legal toata situatia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 4 Aprilie 2014
De ce nu ati sesizat aceste aspecte pana la daca cand vi s-a comunicat ca veti fi concediat?
Dumneavoastra , de ce credeti?! Normal ca le-am sesizat si tocmai de aceea vreau sa vad ce pot sa fac in aceasta privinta. Daca este ceva de facut. Nu doresc sa ii trimit cine stie ce controale pentru ca in acest fel i-as afecta si pe colegii mei care bineinteles nu au curaj sau timp pentru a-l infrunta pe acest domn distins.
Ceea ce spuneti dvs nu se poate solutiona decat prin :
- sesizarea ITM-ului / Inspectiei Muncii

- promovarea unei actiuni in instanta

- apelarea la procedura medierii.

Daca le-ati sesizat , nu s-a luat nicio masura impotriva acestui angajator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii, preaviz, somaj ContSters254282 ContSters254282 Buna seara. Lucrez de anu trecut din 28 octombrie la o firma de confectii imbracaminte paza si protectie luna aceasta sefa sa decis sa ma dea afara datorita ... (vezi toată discuția)
Încetare contract de muncă pe perioada stării de urgență ElenaRaduRo ElenaRaduRo Bună ziua, Tatăl meu a fost angajat timp de 9 luni ca muncitor la un depozit din București. Angajatorul a fost o companie de recrutare. Acum, din cauza ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere pe perioada de proba domandaniel domandaniel Bună ziua, Acum o lună și puțin m-am angajat la o firmă. Toate bune și frumoase până patronul s-a sucit și a decis să închidă firma cu câteva ... (vezi toată discuția)