avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, custodie minor

in ce conditii pot avea tutela totala a minorului
Noul cod de procedura civila a stabilit regula ca parintii sa exercite in comun autoritatea parinteasca.
Dumneavoastra puteti solicita exercitare autoritate parinteasca exclusiva, insa o veti obtine doar daca este vorba despre o situatie cu titlu de exceptie: abuz din partea tatal asupra copilului, violenta fizica si verbala, neglijenta etc.
Sau daca tatal este de acord, atunci instanta va lua act de intelegerea partilor. Mentionez ca trebuie sa parcurgeti etapa informarii privind avantajele asupra medierii.
Regula este exercitarea in comun a autoritatii parintesti. Dar, daca exista motive temeinice, instanta poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata doar de catre unul dintre parinti. In orice situatie, instanta va tine cont de interesul superior al copilului.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie si cum obtin hotararea judecatoreasca de incredintare a unui minor? GeorgiAnaSofia GeorgiAnaSofia Buna ziua. Fetita mea are 1 an, locuieste exclusiv cu mine, tatal nu plateste pensie, nu se intereseaza de ea, nu o viziteaza. A recunoscut-o, este in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mihaelatamas mihaelatamas Buna ziua Am un copil de 9 ani care e provenit dintr-o relatie anterioara.Nu am fost casatorita cu tatal copilului,iar copilul pana acum un an a locuit la ... (vezi toată discuția)
Nu stiu exact- tutela ?-divort cu minori palinabianca palinabianca buna seara.... as vrea sa stiu care sint conditiile in care o mama poate avea tutela totala la divort. va multumesc. (vezi toată discuția)