avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Neplatitor de TVA - cum gestionez tva-ul platit la ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Neplatitor de TVA - cum gestionez tva-ul platit la furnizori?

Buna ziua,

Tocmai am inceput sa folosesc firma pe care o deschisesem acum 2 ani, ca si activitate - magazin online cu accesorii pentru evenimente.
Furnizorii mei sunt toti platitori de TVA, iar eu neplatitoare, prin urmare intrebarea este cum gestionez TVA-ul, il cer si eu mai departe la client, facturez fara.. ???

Multumesc tuturor pentru raspuns.
M
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:05, 3 Aprilie 2014
Pentru facturile emise -nu colectati tva.
Pentru achizitii-nu deduceti tva.
Pentru inceput nu aveti treaba cu tva-ul si cu evidentele legate de el. Urmatiti doar nivelul cifrei de afaceri si cand veti depasi plafonul de 65.000 de euro, calculat la cursul de schimb de la data aderarii Romaniei la UE (3,3817 lei) veti fi obligat automat sa va inregistrati ca platitor de tva.
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri tva Marius20100 Marius20100 Buna ziua, Voi deschid un magazin online, costituit ca si SRL. Achizitionez marfa de la furnizori din U.E. si SUA si o vand in Romania persoanelor fizice. ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon 35000 euro la i.i. sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. La o intreprindere individuala am depasit plafonul de 35000 la cifra de afaceri. La calcularea cifrei de afaceri trebuie sa adun totalul ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara utilaj si materie prima valervalentin valervalentin Buna ziua, In cazul in care doresc sa infiintez o \"Intreprindere individuala\" si sa achizitionez, la inceput de activitate, un utilaj-cart din UE, de nou, ... (vezi toată discuția)