avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA Cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA Cheltuieli

Ma ajuta cineva cu niste informatii ? Saptamana asta mi-am facut un PFA pentru a ma "angaja" la o institutie de stat ca sofer, printr-un contract cu ei.
Ei imi vireaza pe card lunar o suma de bani, din care cred ca trebuie sa platesc, sanatate, pensii, impozit.
Vreau sa ma ajute cineva, cum pot sa fac, si ce cheltuieli pot sa -mi pun eu pt a plati cat mai putin ? - in contract eu sunt trecut sofer pe masina institutiei care plateste tot, benzina, reparatii.etc - deci alea nu sunt cheltuieliile mele.
Ce pot sa fac? Platesc prea mult daca nu gasesc ceva sa fac. HELP ! Multumesc
Buna ziua,

Puteti inregisttra ca si cheltuieli cota parte cat revine PFA din cheltuielile cu sediul social, telefonul il puteti trece pe PFA, transportul de acasa la locul de munca ( daca nu este tot pe cheltuiala institutiei), materiale de curatenie pentru sediul social, rechizite, chiar si protocol ( 2% din veniturile impozabile), obiecte de inventar ( daca le achizitionati pe PFA....etc.
Trebuie sa aveti in vedere ca in 15 zile de la infiintarea la Reg. Comertului trebuie sa mergeti si la ANAF pentru a va inregistra fiscal ( depuneti declaratia 220 privind venitul estimat) si sa achizitionati registrele obligatorii pe care trebuie sa le inregistrati la ANAF : Regitrul de incasari si plati, Registrul Inventar si Registrul unic de control.
transportul de acasa la munca , se poate trece cheltuiala cu masina personala ? daca fac un contract de comodat pe masina ? Chiria la spatiu se poate trece tot la cheltuieli?sau imbracaminte pt lucru ?
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
s0pty, utilizator
se poate cu documente justificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si castig bani din transport marfuri SfedeaDan SfedeaDan Am infiinta recent un PFA pentru transport marfuri . Am incheiat un contract de comodat auto intre persoana fizica si PFA pe o autoutilitara(volkswagen T4 ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)
Stocurile la ii Deimara Deimara Avem o intreprindere individuala care se ocupa cu productia de tamplarie PVC. Am inteles de la finante ca am nevoie de registru inventar in care sa trec ... (vezi toată discuția)