Avem o intreprindere individuala care se ocupa cu productia de tamplarie PVC.
Am inteles de la finante ca am nevoie de registru inventar in care sa trec obiectele de inventar pe care le detinem: utilaje de lucru, scule, etc. Auzeam astazi pe cineva care spunea ca e nevoie si de o evidenta a stocurilor. Receptie pentru fiecare factura, fisa de inventar si scaderea de pe fisa cu bon de consum. Asa este? Si tot asa vreau sa va intreb si despre registrul de casa? este nevoie de el din moment de am registrul de incasari si plati?
Si ca sa nu mai deschid un topic va intreb tot aici si despre bonurile de benzina: le pot scadea de la cheltuieli numai daca faca contract de comodat (masinile sunt proprietate personala), apoi foaie de parcurs si ordin de deplasare?
Da , registrul inventar este obligatoriu. Are regim de inregistrare la fisc , iar rolul lui este de a consemna toate elementele de patrimoniu ale intreprinderii
In ce priveste stocurile, se va tine evidenta lor ca la orice alt tip de societate , respectiv NIR in baza facturilor , bon de consum etc
De registru de casa nu e nevoie .
Despre bonurile de benzina, ele pot fi cheltuieli admise doar in anumite situatii , date ca exceptii in codul fiscal ; asa cum descrieti activitatea , nu ar fi deductibil ; dar am sa atasez totusi textul de cod fiscal:
l) în perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază și protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forței de muncă;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activității de instruire în cadrul şcolilor de șoferi.
multumesc pentru raspuns
in ce priveste bonurile de combustibil, trebuie sa precizez ca noi facem si montajul tamplariei la client, transportul se face cu masina proprietate personala, la fel si aprovizionarea.