avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Minor mostenitor de datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Minor mostenitor de datorii

Buna ziua,
Pentru situatia urmatoare: Tatal decedat necasatorit cu mama copilului lasa in urma un imprumut bancar de aprox. 5000E. Firma de asigurari plateste doar o parte din datorie deoarece decedatul a avut asigurare de viata. Bunul "lasat mostenire este o masina ce nu poate fi utilizata/vanduta etc. pt. a se acoperi suma ramasa neplatita de la asigurari. In acest moment suntem sunati de firma de recuperare creante pt. a plati mostenitorul in varsta de 13 ani datoria de 1800 E. Cum se poate rezolva aceasta situatie? Cine plateste datoria? De ce asigurarile nu au platit intreaga suma?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:14, 4 Aprilie 2014
Sa inteleg ca dumneavoastra ati acceptat mostenirea, dezbatut succesiunea dupa tatal decedat în numele minorului?
Mostenitorul, fie el major, fie minor, este tinut de datoriile succesiunii numai cu bunurile mostenite si numai in limita valorii acestor bunuri.

Cu alte cuvinte, daca toata averea succesorala consta in acea masina, firma de recuperari (care, presupun, a preluat creanta bancii) va putea scoate la licitatie masina, stingand datoria in limita pretului obtinut. Mai departe nu poate merge. Va ramane cu creanta in brate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante credite bancare mariustec mariustec Buna seara..tatal meu a contractat un credit de nevoi personale in urma cu 2 ani..din motive financiare a inceput sa aiba restante la credit si au venit acasa ... (vezi toată discuția)
Caz de succesiune soloboy soloboy Tatal meu a deecdat acuma 2 ani iar asta a facut sa aibe datorii cate anumite banci unde avea credit salarial,credit de cumparaturi...abonament telefonie... ... (vezi toată discuția)
Mostenesc creditul tatalui decedat? andy2222 andy2222 Buna ziua, Tatal meu a decedat in martie 2013 si pe langa mostenirea ce consta intr-un apartament, acesta a lasat in urma si un card de credit co brand ... (vezi toată discuția)