avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Buna ziua,
Am fost implicat intr-un accident auto in care vinovatul nu-si recunoaste vina (nici la politie caci nu a semnat procesul verbal nici la societatea de asigurari unde are polita obligatorie) desi organul de politie a intocmit anexa 2 (au fost vatamari corporale) in care se confirma ca este vinovat.Eu detin filmarea video a accidentului (circula pe contasens) si doresc sa stiu:
1.daca filmarea o inmanez societatii de asigurari unde are polita si imi fac vreun deserviciu (creez probleme firmei care mi-a dat-o)?????
2,in instanta voi avea castig de cauza prin cererea de despagubiri si cum se procedeaza in asemenea evenimente (i s-a intocmit dosar penal dar circula in continuare pe strada si se declara nevinovat)

Mersi pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: ContSters318277 , utilizator 10:35, 4 Aprilie 2014
Buna ziua,
Daca politia a stabilit vinovatia atunci va adresati unui atelier de reparatii pentru masina dumneavoastra.
Pentru daunele personale (datorate vatamarii) va adresati societatii lui de asigurari.
In situatia in care in urma acestor demersuri nu va rezolvati problema va trebui sa va adresati instantelor de judecata.
Raspunsurile sunt 1. Nu - dar nu se impune acest demers 2. Da
Avand in vedere dinamica legislativa, cred ca cel mai bine va angajati un avocat.
Va puteti constitui parte civila in cadrul dosarului penal. Poate circula daca are dovada, legislatia ii permite acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto Cruceana1987 Cruceana1987 Buna ziua..sper sa imi raspundeti la o intrebare sunt terminat ...anul trecut ma indreptam spre bunici la tara si dintr-o data pur si simplu m.am trezit cu o ... (vezi toată discuția)
Eliberare proces verbal in accident cu victime paienjeni_k paienjeni_k buna ziua. am avut la inceputul lunii aprilie un accident, in care suferit vatamari corporale, in calitate de pasager.vinovat ar fi celalalt autoturism ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca inainte de finalizarea procesului penal bianca23 bianca23 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia a decedat o persoana(Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) si 3 masini au fost avariate(toate ... (vezi toată discuția)