avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident auto

Buna ziua..sper sa imi raspundeti la o intrebare sunt terminat ...anul trecut ma indreptam spre bunici la tara si dintr-o data pur si simplu m.am trezit cu o fetita in partea stanga peste mine traversand neregulamentar..au venit criminalistii tot..fetitza a fost transportata la bucuresti avand rana deschisa la picior..a bagat piciorul in capacul de la roata si pur si simplu la rupt...mi.au facut dosar de vatamare corporala din culpa..am dat declaratii in seara accidentului avand si 2 martori in masina cu mine..politia pe moment ma declara nevinovat..dar au spus ca dosarul oricum merge la procuratura..acum 2 zile am fost la politie sa ma interesez ce si cum..dosarul a venit inapoi la politia mun Pitesti..pot afla ce hotarare au luat la procuratura?????eu ma inteleg bine cu tatal si mama fetitei au zis ca nu vor nimic de la mine dar astazi cand am fost impreuna la politie sau gandit daca pot scoate ceva de la asigurari..acum intrebarea mea e..tre sa faca planere asupra mea de vatamare corporala ca asigurarea mea sa fie luata in considerare la asigurari cu speranta ca pot sa mai recupere cceva bani din cheltuielile cu fetita in spital..va rog sa ma ajutati
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2017
Cruceana1987, utilizator
Se pot constitui parte civila in dosarul penal.
Declaratie pe care o pot da chiar in fata organelor de cercetare penala sau, daca dosarul ajunge in instanta, se pot constitui chiar in fata instantei la primul termen de judecata.
asta inseamna ca vor face plangere si in felul asta asigurarea le vor inapoia niste bani???si cu mine cum ramane ?imi vor lua permisul..nu stiu ce sa fac sunt disperat
nu stiu ce sa fac sau cum sa procedez..va rog sa imi dti mai multe detalii.v.as multumi din sufet cu un sfat
Nu aveti angajat un avocat? Faceti o cerere catre politie si solicutati sa va comunice stadiul cercetarilor.
Politia poate solicuta o expertiza tehnica judiciara ptr a stabili dinamica accidentului, daca s-au respectat regulile de circulatie in momentul producerii accidentului, culpa celor implicati, evitabilitatea accidentului.
Cruceana1987 a scris:

asta inseamna ca vor face plangere si in felul asta asigurarea le vor inapoia niste bani???si cu mine cum ramane ?imi vor lua permisul..nu stiu ce sa fac sunt disperat

Nu pot formula o noua plangere ci este vorba despre acelasi dosar penal.
Asigurarile nu le vor plati nicio suma de bani fara o hotarare judecatoreasca.
Sunt insa si societati care recurg la un acord cu partea vatamata pentru a limita nivelul despagubirilor care ar putea fi acordate de instanta.

recomandarea mea este sa va angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lovit un pieton pe trecere,anul trecucut in luna octombrie, de ... bogdandaniel87 bogdandaniel87 Am lovit un pieton pe trecere,anul trecucut in lima octombrie,de atunci circul cu dovada,pietonul a depus plangere penala impotriva mea,acesta a suferit o ... (vezi toată discuția)
Urgent - impacare in urma unui accident monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua. In septembrie 2012 sotul meu a fost implicat intr-un accident cu victima, vina apartinandu-i deoarece roata din stanga fata a depasit axul drumului ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)