avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urgent - Impacare in urma unui accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urgent - Impacare in urma unui accident

Buna ziua. In septembrie 2012 sotul meu a fost implicat intr-un accident cu victima, vina apartinandu-i deoarece roata din stanga fata a depasit axul drumului cu 20cm, dupa spusele politistilor.De atunci dosarul a fost la rutiera respectiv procuratura, insa nu a inceput procesul.Acum avocatul victimei solicita suma de 172.000 de euro prin intermediul asigurarilor si proces cu sotul meu, sau 2000 euro cash pentru retragerea plangerii penale si mai departe se va merge pe nu stiu ce mediere intre ei si asiguratorul nostru sotul figurand cica in calitate de martor doar.Victima a suferit rani la piciorul stang si a avut mai multe operatii, iar medicina legala iau dat pana la urma 180 zile de ingrijiri medicale.Intrebarea mea este care e cea mai buna optiune pentru noi? si ce procedura legala trebuie urmata ca sotul meu sa isi recupereze permisul si sa nu mai poata fi dat in judecata mai tarziu pentru alte daune morale? mi se pare ciudat ca ar accepta 2000 de euro si totul s-ar termina cu bine.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 20:31, 14 Iunie 2013
Buna ziua,
Daca sotul este doar martor de ce sa plateasca?
Cred ca este cel putin faptuitor daca nu cumva inculpat.
Chiar daca va intelegeti cu victima, dosarul penal merge mai departe si cauza are toate sansele sa ajunga in instanta fiind vatamare corporala grava din culpa.
Doar ca victima nu se va mai constitui parte civila si nu va mai cere daune materiale si morale fapt ce va atarna la stabilirea, individualizarea si aplicarea pedepsei.
Daca ajungeti la acea intelegere, solicitati ca tranzactia sa fie facuta in scris cu indicarea exacta a situatiei. Ar fi bine sa fiti si dumneavoastra insotiti de un avocat la momentul incheierii tranzactiei astfel incat sa nu aveti surprize ulterioare.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Avocatul victimei a spus ca daca platim ei isi retrag plangerea penala, dupa care sotul meu isi recupereaza permisul, dupa care ei vor da asigurarile in judecata si sotul meu sa le fie martor si asta e ceea ce eu nu inteleg.deci chiar fara plangere penala sotul tot va fi judecat de instanta pentru fapta comisa? si ce siguranta avem noi ca daca le platim banii pe viitor nu vor mai cere?
Stimata doamna,
Fapta savarsite de sotul dumneavoastra se incadreaza la art. 184 alin 2 coroborat cu alin 4 si nu i se aplica alin 5.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Buna seara..impacarea partilor inlatura raspunderea penala..aceasta se poate produce chiar si in timpul procesului penal..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara- retragerea plangerii pentru abandon voicudianaalina voicudianaalina buna ziua! ma numesc alina si doresc sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea problema. am trait in concubinaj cu un baiat si avem o fetita de 2 ... (vezi toată discuția)
Combatere marturie mincinoasa nucusor nucusor buna dimineata,am si eu o problema daca poate cineva sa ma ajute cu o ideie.am depus o plingere la politie ptr abuz de incredere,dupa cercetarea penala politia ... (vezi toată discuția)
Viol - daune morale ContSters284213 ContSters284213 Buna ziua, puteti sa mi spune-ti cam cat se cere daune morale pt viol? si cat s-a stabilit cel mai mult de catre judecator. Stiu ca nu se da cat se cere, dar ... (vezi toată discuția)