avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nelamuriri impozit forfetar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nelamuriri impozit forfetar

Buna ziua,

Doresc sa infiintez un SRL si am o nelamurire in privinta impozitului pe care il voi plati::

Firma va fi microintreprindere, platind impozit pe venit de 3%. Cum se plateste impozitul? impozit forfetar (sa zicem 2200) + impozitul pe venitul microintreprinderilor? sau se plateste numai cel mai mare dintre cele impozitul forfetar si cel pe venit?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 09:59, 19 Iulie 2009
Conform OUG nr. 34/2009 se pare ca da cu toate ca mi se pare absurd.
Intrati in transa cu 2200 pe an, chiar si cu venituri 0.Lichidati societatea sau platiti impozitul.Se pare ca nici suspendarea activitatii nu este o solutie, dar trebuie sa apara si normele si vom sti sigur.
Eu am o variant de lucru a normelor de aplicare in care la punctul 11>5 se specifica ca prevederile art.18 alin.2 din codul fiscal nu se aplica societalilor in inactivitate temporarainscrisa in reg com, conform prevederilor art.237 din legea 31/1990 privind soc.com republicata. Acum ramane de vazut daca va fi varianta finala a normelor.
Zic saincercati totusi sa mergeti la reg com si sa suspendati firma (procedura dureaza cam 30 de zile) si veti plati impozit doar pt perioada cuprinsa intre 1 mai si data la care firma se suspenda de la reg com. Suspendarea se face pe minim 1 an si maxim trei. Oricum nu aveti nimic de poerdut din moment ce nu aveti activitate.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
IVAN ALINA, utilizator
Si totusi, revin: voi plati impozit forfetar + impozitul pe venit aferent microintreprinderilor, sau maximul dintre cele 2? Va multumesc.
Veti plati ca si pana acum 3% din venituri, dar nu mai putin de impozitul minim din grila in care va incadrati conform veniturilor obtinute in 2008

Alte discuții în legătură

Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)
Impozit anticipat srl 2010 Emanuel Raru Emanuel Raru Buna ziua, In decursul anului 2009, am platit pentru SRL-ul detinut un impozit forfetar corespunzator celei de-a doua transe 52.001->215.000 adica 4300 ... (vezi toată discuția)
Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)