Daca o dau in judecata pe fosta mea sotie pentru testul de paternitate...deoarece cred ca fata pe care se presupune ca e cu mine are 4 ani...si e pe numele meu...As vrea sa aflu daca este copilul meu sau nu?!...Vreau sa o dau in judecata sa faca testul ADN...
Bună ziua,
Nu o veți putea obliga împotriva voinței ei să facă acest test. Tăgada paternității ar fi o soluție în cazul dumneavoastră. Cum însă au trecut 4 ani de la nașterea minorei și cum în acești 4 ani nu ați contestat calitatea de părinte biologic, trebuie să demonstrați mai întâi momentul la care ați aflat că nu sunteți părintele biologic, având în vedere cele două ipoteze prevăzute de art. 430 C.civ., privitoare la prescripția dreptului la acțiune.
am un contract de munca al ei cum ca lucra ca animatoare .la divort eu nu am spus detaliile astea pt a nu o face de ras...dar totusi acum vreau sa vad daca sunt tatal fetei sau nu...si vreau sa o dau in judecata pt asta
Noul cod civil nu va e aplicabil, ci vechiul cod al familiei unde termenul pt a tagadui paternitatea e de 3 ani de cand ati aflat nasterea copilului. Desigur ca puteti fi repus in termen, insa nu stiu ce motiv ati putea invoca.
Paternitate copil
cris_13
buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, ... (vezi toată discuția)