avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitatea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitatea

Daca o dau in judecata pe fosta mea sotie pentru testul de paternitate...deoarece cred ca fata pe care se presupune ca e cu mine are 4 ani...si e pe numele meu...As vrea sa aflu daca este copilul meu sau nu?!...Vreau sa o dau in judecata sa faca testul ADN...
Nu, e mai mult, in jur de 4 mii.
Chiar banuiti ca nu-i copilul dvs sau sunteti doar suparat ca mama copilului v-a cerut pensie ?
Puteti sa faceti un test neoficial ( serologic sau hla ca-s mai ieftine) cand o veni copilul la dvs in vizita, asa pt linistea dvs.

Exista clinici particulare care fac teste Adn, dar care nu sunt valabile in fata instantei. Dati o cautare pe net cu "test de paternitate". Pentru linistea dvs. puteti face discret acest test (am auzit ca ar fi in jur de 600 de lei). In cazul in care rezulta ca nu este copilul dvs. aveti un punct de la care sa discutati cu sotia. Iar daca este nu aveti de ce sa va mai bateti capul...
In instanta nu se va judeca deoarece ati actionat prea tarziu.
Vorbiti cu sotia sa faceti testul ADN amiabil ca sa va lamuriti.

Se poate incerca in mod exceptional un proces dar este foarte complicat si fara avocat nu cred ca va veti descurca.
Rezolvati amiabil problema ca sa va lamuriti.
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nu pentru pensia alimentara...vreau doar sa aflu adevarul deoarece eu am crezut ca nu mi.ar fi putut face asta dar dupa atata timp am aflat mai multe lucruri decat am crezut ca stiu....si fata va ramane mereu pe numele meu si toate cele ...dar pentru linistea mea prefer sa aflu adevarul...din cauza ca nu as vrea sa traiesc cu gandul ca e sau nu fata mea..
Domnul avocat cu ea nu am mai vorbit de 2 ani.cea mica este crescuta de bunici de parinti fostei sotii.iar eu cu ei iau legatura sa o iau pe ceea mica si toate cele. va multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate copil cris_13 cris_13 buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, ... (vezi toată discuția)
Actiune in tagada paternitatii introdusa de catre mama impotriva sotului mamei miruna.apostol miruna.apostol Buna ziua, Am nascut anul trecut, la 4 luni dupa pronuntarea divortului, la 6 luni dupa despartirea in fapt.Dupa nasterea copilului am deschis o actiune ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza tagada paternitatii geodelia geodelia Am nascut pe 13-10-2017 iar hotararea definitiva de divort am primit.o tocmai pe la sfarsitul lunii.copilul poarta numele meu de fam.(nm.de fata) dar la tata e ... (vezi toată discuția)