avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ref PFA
Discuție deschisă în Executare silită

Ref PFA

Buna ziua,


Am un PFA si as vrea sa stiu, daca imi deschid un cont in banca pe PFA, in cazul unei executari silite pe persoana fizica se poate pune proprire si pe contul PFA-ului?

Dupa parerea mea nu ar trebui, nu?...PFA-ul este considerat o persoana juridica, nu?...Multumesc
Cel mai recent răspuns: dy.ciocan , utilizator 14:07, 5 Aprilie 2014
NCC
Cap.IV
Publicitatea drepturilor, a actelor şi a faptelor juridice
Art. 31
Patrimoniul. Mase patrimoniale şi patrimonii de afectaţiune
(1) Orice persoană fizică sau persoană juridică este titulară a unui patrimoniu care include toate drepturile şi datoriile ce pot fi evaluate în bani şi aparţin acesteia.
(2) Acesta poate face obiectul unei diviziuni sau unei afectaţiuni numai în cazurile şi condiţiile prevăzute de lege.
(3) Patrimoniile de afectaţiune sunt masele patrimoniale fiduciare, constituite potrivit dispoziţiilor titlului IV al cărţii a III-a, cele afectate exercitării unei profesii autorizate, precum şi alte patrimonii determinate potrivit legii.

In speta Dvs. este de vazut daca ati declarat un patrimoniu de afectatiune pt. PFA.
Daca nu, inseamna ca aveti patrimoniu comun (PF si PFA)
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns, numai ca m-ati bagat un pic in ceata:)...nu stiu exact ce inseamna patrimoniu de afectatiune ... si cum pot sa aflu daca am sau nu am?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniu/buget Calyope Calyope art 50 alin.(2) \"Baroul are personalitate juridicã, patrimoniu si buget propriu.\". Care e distinctia dintre patrimoniu si buget?#-o (vezi toată discuția)
Se pot executa bunuri ale pfa pt.o datorie ca persoana fizica? carmenbn carmenbn In situatia in care am o datorie la banca ca persoana fizica si sunt in acelasi timp si persoana fizica autorizata,iar singura mea proprietate este o masina ... (vezi toată discuția)
Care ar fi avantajele fiduciei? Borsec Borsec buna ziua! vreau sa va rog dc imi puteti explica ceva in legatura cu fiducia. am gasit urmatoarea fraza: \"Marele avantaj pe care il aduce aceasta institutie ... (vezi toată discuția)