avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce act nu se poate ataca? Un act vanzare cumparare sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce act nu se poate ataca? Un act vanzare cumparare sau un altfel de act?

Am o problema: parintii mei vor sa faca ceva cu apartamentul ca, numai eu sa pot beneficia de el in cazul unui deces!Sa incep cu inceputul:
Tatal meu a mai fost casatorit o data ,casatorie din care a rezultat o fata (mentionez ca este sora numai de tata deci vitrega) ,tata cand s-a casatorit cu mama apartamentul era luat in rate,pe care le-a platit ulterior impreuna cu mama pana la achitarea integrala a acestuia!Acum pentru ca parintii mei sunt in varsta vor sa faca ceva cu acest apartament fara ca sora mea sa beneficieze in vreun fel de apartament pentru ca de-a lungul timpului s-a comportat foarte urat cu noi toti (cu toate ca a fost crescuta de mama mea)!Intrebarea mea este ce act sau acte pot parintii mei sa faca fara ca sora mea sa poata ataca acel act sau acele acte?Contract de vanzare cumparare,donatie?Ce se poate face in situatia asta? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
deea30, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters318277 , utilizator 13:00, 4 Aprilie 2014
Buna ziua,
orice acte se pot ataca in instanta.
Contractul de vanzare cumparare este cel care poate fi cel mai greu anulat.
Multumesc pentru raspuns ,deci numaii contractul de vanzare cumparare este mai bun......!
De principiu, nu intra in categoria actelor ce pot fi atacate in cadrul actiunii revocatorii, actele care constituie exercitiul unui drept strict personal al debitorului, de exemplu actul prin care debitorul renunta la revocarea unei donatii pentru ingratitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie atacabil sau nu? loredana291 loredana291 buna, am un contract de donatie de la tatal meu vitreg si unul de ingrijire intretinere rudele sale pot sa atace donatia apartamentului dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Cum poate face tata ca sa nu avem probleme cu sora vitrega la mostenire... ionut_mihaiu ionut_mihaiu Buna ziua, Tatal meu a fost casatorit pentru scurt timp acum mult timp si a avut o fiica, dupa care s-a recasatorit cu mama si a avut doi copii, pe mine si ... (vezi toată discuția)
Donatie, testament sau contract de vanzare -cumparare hr hr Buna ziua, Desi am citit subiectele dezbatute pe acest forum, incerc sa ma lamuresc intr-o problema de mostenire: pe scurt: un unchi si o matusa care nu au ... (vezi toată discuția)