avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire

Buna ziua! In urma instiintarii desfintarii postului ocupat dupa 2 ani si 7 luni de la luarea acestei decizii de catre angajator (in timp ce eram in ccc), am ales calea instantei de a solutiona aceasta problema cerand recunoasterea nulitatii absolute a actelor emise de angajator.
Din intampinarea depusa la dosar, de catre angajator, reiese ca, citez: "contractul individual de munca a reclamantei a incetat conform deciziei de incetare a suspendarii contractului individual de munca."
Va rog, "traduceti-mi" aceasta fraza pt ca nu o inteleg.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 7 Aprilie 2014
Atunci solicitati in scris angajatorului eliberarea unei copii de pe decizia de incetare a c.i.m..

Daca nu aveti decizia de incetare a c.i.m., atunci cum ati promovat litigiul?
Angajatorul in data de 01.06.2010 a decis sa desfiinteze locul de munca ocupat si sa-mi aduca la cunostinta acest fapt in timpul concediulului de crestre copil, dupa 2 ani si 7 luni de la desfiintarea acelui post, printr-o instiintare si-o notificare dar nu decizie de desfiintare a postului.
In cele 2 acte primite de la angajator reiese ca eu ocupam un post ce nu corespunde pregatirii profesionale si nici cu contractul indiv.de munca pe care-l aveam acasa, dar pe care angajatorul il desfiintase. Mergand la ITP am aflat ca sunt inregistrata cu 2 contracte de munca, 2 meserii diferite, 2salarizari diferite, dar nici unul dintre contracte cu este semnat de mine.
De aici a inceput litigiul de munca, cu refuzarea medierii de catre angajator, cu depunerea dosarului in instanta, cu cererea nulitatii absolute a instiintarii si notificarii inmanate de catre angajator (invocand art.76 si 252 alin 2 Codul Muncii) si la final cu intampinarea depusa de angajator si din lecturarea careia reiese, fara sa se faca referire la lege, ca "contractul individual de munca a incetat in data de 20.01.2014 conform deciziei de incetare a suspendarii contractului individual de munca."
Nu stiu daca am procedat corect, dar am simtit nevoia sa-mi apar drepturile!
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
adinadulca, utilizator
Trebuia sa solicitati angajatorului decizia de incetare a raportului de munca.

Decizia de incetare a suspendarii o aveti ? Verificati daca in cuprinsul acesteia este mentionata si incetarea c.i.m..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie tribunal ameliagagriela ameliagagriela Buna ziua! In ianuarie 2014 am dat in judecata angajatorul pentru ca m-a dat afara ilegal si ma anunta dupa 3 ani de la luarea deciziei, timp in care eu am ... (vezi toată discuția)
Desfintarea locului de munca magda_a magda_a Buna , Care sunt etapele care trebuie parcurse in cazul desfintarii locului de munca...concediere individuala. (vezi toată discuția)
Repunerea salariatului in drepturi andra_ioana andra_ioana Sunt angajat la unitatea A, subunitatea B,cu CIM suspendat pentru plangerea penala a angajatorului impotriva mea. In timpul cercetarii penale subunitatea B s-a ... (vezi toată discuția)