am primit acasa o instiintare sa ma prezint la tribunal parte intr.un proces civil pt a imi fi inmanata o citatie.eu pana acuma nu am mai fost pus ca martor,anu trecut eram intr.o masina in drum spre casa si la oprit politia pe sofer si mi.a cerut si mie buletinul.acuma soferul a dat in judecata politia ,si politia acuma ma cheama ca martor. ce o sa ma intrebe ,cum se desfasoara sedinta ,ca mi.e cam frica
Acel cond. auto al masinii unde v-ati aflat, a contestat procesul verbal al Politiei si, probabil, a solicitat anularea acestuia. Daca il cunoaseti, e bine sa vorbiti cu el, sa cereti lamuriri suplimentare. Daca nu il cunoasteti, va prezentati la judecatorie si declarati ceea ce cunoasteti dvs. ca s-a intamplat, dupa propria perceptie. Nu are de ce sa va fie frica.
Nu uitati sa aveti buletinul asupra dvs., pentru a putea fi identificat de catre instanta de judecata.
mergeti in instanta si, fara frica, declarati ce ati vazut/perceput dvs. Ce zgomote ati auzit, ce culori aveau semafoarele daca e cazul, etc, cum ati fost oprit de politie si trecut ca martor in procesul verbal pe care l-ati semnat. Cam asa se va desfasura declaratia. Sa nu vorbiti peste jufdecator, ci numai cand sunteti intrebat si nu semnati declaratia ca primarul cum se spune, cititi-o cu atentie inainte. Si mare grija la ce cuvinte folositi pentru a nu da nastere la interpretari gresite. Neaparat, cum s-a spus mai sus deja, sa aveti in original la dvs cartea de identitate si in termen de valabilitate.