avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal amendă circulaţie nelegal întocmit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal amendă circulaţie nelegal întocmit

Bună ziua! Am fost implicată pe data de 19 august 2017 intr.un accident de circulaţie...am mers impreună la poliţie cu cealaltă persoană..unsă respectiva fiind și vinovată a declarat separat in birou cu poliţistul având pile...mi s.a intocmit mie proces verbal pe care l.am refuzat să.l semnez..nu am avut martori...am dreptul să cer copie după proces verbal și dacă s.a făcut inregistrarea la poliţie a declaraţiilor ?ptr că au fost multe nereguli...martori au fost doar persoanele din mașină..
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 18:18, 25 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati fost implicata in evenimentul rutier obligatoriu trebuie sa vi se comunice exemplar dupa PV intocmit
Faptul ca dv ati inteles sa nu semnati documentul, are drept consecinta ca acesta va fi comunicat la domiciliul dv
Daca apreciati ca aspectele consemnate in procesul verbal nu sunt reale,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila
Pentru sustinerea si probarea punctului dv de vedere puteti solicita instantei de judecata sa admita proba cu martori -pe care dv trebuie sa ii nominalizati
Succes !
Descrieti pe scurt evenimentul . Poate va ajutam cu idei pentru formularea plângerii impotriva Procesului Verbal de contraventie.
Gheorghe Florin a scris:

Descrieti pe scurt evenimentul . Poate va ajutam cu idei pentru formularea plângerii impotriva Procesului Verbal de contraventie.

Mă deplasam pe direcţia inainte spre intrare in Ovidiu in sensul giratoriu pe banda 2 eram intrată in sensul gieatoriu și efectuam ieșirea..am observat de pe banda 1 o mașină care forţeazã să facă sensul giratoriu ptr viraj stânga..am tras de volan stânga și am redus ptr că mi.a tăiat calea..respectiva ptr că nu a mai putut face virajul corect fiind banda 1 mai ingustă a incetinit..practic a oprit in acea porţiune și astfel s.a produs ușor coliziunea...am făcut poze după..respectiva nu a vrut nici amiabil nu a discutat in niciun fel...La poliţia rutieră ajunși eu cu soţul in faţă la relaţii cu publicul, ea in spate cu pile...fiecare a făcut declaraţia separat....nu am văzut niciun act acelei persoane...A venit un D.n poliţist să.mi dea amendă mie nu și.a prezentat gradul și legitimaţia...nu am văzut niciun poliţist constatator de accidente....Mi.a dat amendă a citit el art 57.precum acea pers era prima in sens..și eu nu m.am asigurat la schimbarea de benzi...am fost amendată cu 3 pct penalizare și 570lei in 48..iar 24 290 parcă...am refuzat sä semnez...am solicitat copie...și mi.a spus că nu se poate că nu am semnat...să mă duc luni la Judecătoria Ct să depun contestaţie direct ...eu nu am mai avut până acum nicio amendă ptr nimic nu știam cum se procedează....Menţionez că martori au fost doar cei din mașini...Mi.a dat chitanţă să.mi repar mașina pe loc...am intrebat ce nr de inregistrare am și a zis cã e nr de pe chitanţă ceea ce nu are nicio legătură..nu știu dacã mi s.a inregistrat exact..mulţumesc!
Stimată Dna.
Dacă în declarația dată la politie ati declarat cam ceea ce povestiți aici nu am cum sa va ajut.
Polițistul a procedat corect si va sancționat pentru ca nu v-ati asigurat la schimbarea benzii de mers.
Sunt convins ca polițistul respectiv era persoana îndreptățită să facă constatarea.
Dacă nu era, nu ar fi făcut-o!
Aveti dreptul sa faceti plângere contra PV si va trebui să vă judecati cu poliția, iar ca să puteti sa va rezolvați problema, respectiv sa va reparati masina, trebuie sa deschideți si dosar civil prin care să cereți achitarea daunelor pricinuite de celălalt sofer.
Șanse să anulati PV nu va dau. Iar fără PV anulat nu aveti sanse sa va recuperați dauna.
Veti pierde mult timp dar mai ales bani dacă alegeți să vă judecati.
Succes!

PS De curiozitate doar, caci din pct meu de vedere "cartile sunt facute", cu ce considerati dvs ca a gresit celalat participant la trafic?
Ps : acea persoană a declarat ca hoţii in alt birou..dacă era nevinovată nu făcea așa..

Dacă nu mă feream de ea intra in mine , imi rănea familia..
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Accident rutier, va rog sa ma ajutati Mmmain Mmmain La trei metri de o intersectie in T, am fost implicat intr-un accident rutier. Circuland regulamentar, am observat un taxi care stationa pe banda de parcare, ... (vezi toată discuția)
Cum ma apar intr-un proces civil dupa accident auto? adiion adiion In iunie am fost implicata ca sofer intr-un accident auto, in afara localitatii. Am semnalizat intentia de a vira stanga, m-am asigurat si am inceput manevra, ... (vezi toată discuția)
Tamponare fara victime Lara2202 Lara2202 Am fost lovita din spate, eu aflandu-ma pe banda a doua de mers, de o alta masina condusa de o domnisoara. La momentul accidentului eram singura in masina iar ... (vezi toată discuția)