avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Buna ziua bunicii mei au primit o casa prin testament de la parintii bunicii mele in 1945.Din casatoria bunicilor au rezultat 6 copii,5 au plecat la casele lor ,iar tatal meu a ramas sa locuiasca cu bunica ( din 1963 bunicul a parasit domiciliul conjugal si cei 6 copi si a trait in concubinaj cu alta femeie, in alt sat.Impozitul pe casa si terenul aferent a fost platit de tatal meu (jumatate si jumatate de bunica,iar dupa decesul bunicii in 1999, pe partea bunicii nu a mai platit nimeni impozit(la primarie s-a facut rol tatalui meu de catre bunica mea pe jumatate din teren si tata si-a platit doar partea lui,iar partea bunicii ramasese neplatita pana in prezent adunandu-se 4000 lei restante.Ieri,tata a platit si impozitul pe partea bunicii.Acum bunicul vrea sa dea unuia dintre cei 6 copii act pe jumatate din casa si teren(lui i s-a eliberat titlu de propietate pe casa in 2003) dar in registrul agricol la primarie nu figureaza nici nu a platit vreun impozit din 1970) alternativa impusa de bunic pentru copilul ramas in casa parinteasca fiind sa-i dea 40000 lei.Fiind o suma enorma pentru cei 1500 metri ce i se cuvin care ar fi solutia? ceilalti copii sunt toti de acord sa dea partea lor celui care a ramas in casa parinteasca..Se poate invoca uzupcapiunea deoarece bunicul si-a parasit copii si casa parinteasca de atata timp si nici nu a platit vreo data impozitul de atatia ani?
Cel mai recent răspuns: constantin29 , utilizator 10:10, 19 Aprilie 2014
ce titlu pe 2003 i s-a eliberat?
pe terenul respectiv si casa(o casa veche de aproximativ 100 ani)
In baza legii 18/1991 reconstituirea dreptului de propietate..i sa dat titlul pe numele sau,sotia sa fiind decedata de 4 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate anula/modifica un titlu de propietate emis gresit constantin29 constantin29 Buna seara,am si eu o problema.In 1945 parintii mei au primit in timpul casatoriei lor prin testament legalizat de la bunicii mamei mele o casa cu teren in ... (vezi toată discuția)
Succesiune Danbz Danbz Buna ziua am facut succesiunea de pe urma mamei si notarul ne-a spus ca tata(care traieste) e propietar pe terenul din jurul casei iar mama pe casa,ca asa au ... (vezi toată discuția)
Impartire retrocedare anerol anerol Buna ziua, Am si eu o intrebare, dar mai intai trebuie sa va povestec situatia de fapt. Voi incerca sa fiu foarte scurta si la obiect. Parintii mei s-au ... (vezi toată discuția)