avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lnterzicerea intrarii, lipsa de libertate si detentie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lnterzicerea intrarii, lipsa de libertate si detentie ilegala

in urma cu ceva timp am calatorit in israel, unde am fost oprita de catre autoritatile aeroportuare de a intra in tara lor pentru ca mi-am exprimat dorinta de a vizita si teritoriile palestiniene, Betleemul si de a vizita o ruda de a mea in acele teritorii.

am fost luati si bagati de catre evrei intr-o masina si dusi intr un centru de detentie unde trebuia sa stam 4 zile pana la zborul pe care spuneau ei ca exista in Romania. zboruri spre romania sunt in fiecare zi , zboruri efectuate de 2 companii in acelasi timp.

in momentul retinerii noastre, am contactat consulatul Romaniei si consulul ne-a precizat in clar ca este vorba de un abuz drept care am depus o petitie la MAE in care am semnalat toata situatia.

Noi vrem sa mergem si in justitie pentru ca un asemenea abuz sa nu se mai repete si cu alti cetateni.

Ceea ce ni s-a spus noua, ca nu putem vizita pe nimeni in Betleem cu ceea ce le-0a transmis consulatului nu coincid, lor le-au comunicat ca noi am vrut sa mergem la munca si sa ramanem ilegal pe teritoriul lor. Le-am prezentat documente justificative sa deduca singuri ca scopul nostru e doar de a vizita ca turisti pentru ca situatia noastra din Romania e una mult peste ce am fi putut obtine acolo.

Din ce am citit si m-am documentat, Israelul nu a aderat la CEDO, deci nu il putem da in judecata acolo, iar oricum daca se putea trebuie sa facem pasii pentru a lasa ca ei sa se revanseze mai intai fata de noi si apoi sa ii actionam la instante europene daca suntem nemultumiti de solutia lor.

Nu stim cu ce sa incepem si de unde. Vrem cheltuielile pe care le-am facut, vrem daune morale pentru ziua de detentie si pentru rele tratamente aplicate, pentru lipsire de libertate si pentru prejudiciu de imagine. In plus vrem daune pentru suferinta produsa ca ne-am distrus sperantele si odihna ce am vrut sa o avem in concediul in care numai de odihnit nu am putut
Cel mai recent răspuns: ContSters202285 , utilizator 17:27, 6 Aprilie 2014
Incepeti prin a nu mai merge acolo . Oamenii au ramas cu sechele , vad numai holocausturi ...ce sa-i faci se mai intimpla si holocausturi e rau ce sa mai zic...mergeti la minastirile noastre din Moldova . Este mai sanatos vad . Pacat sa aud ca ati patit asa ceva . Si unde mai pui ca sunt romani cu droaia acolo . Dar au uitat .
Contactați pe cineva specializat în dreptul international.
Cred că pot fi vizitate acele locuri, dacă se merge în grup organizat, evnetual printr-o agenție de turism.
M-am adresat aici pentru a mi se da niste raspunsuri clare si precise de la niste avocati care s-au mai confruntat cu asa ceva sau persoane care au trecut prin aceeasi situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pacaliti de agentia de turism dodo83 dodo83 Buna ziua, suntem 2 familii care am apelat la o agentie online pt a ne trimite o oferta in vacannta in Turcia. Am acceptat un pachet , am incheiat un contract, ... (vezi toată discuția)
Prietena mea are nevoie de voi ajutati-o va rog madalina budeanu madalina budeanu ma numesc budeanu madalina si am o prietena care a dat de o belea mare sotul iei a prins o cursa in grecia cu tirul si el a plecat fara sa stie ce transporta ... (vezi toată discuția)
Refuz imbarcare zbor AndreeaMW AndreeaMW Sunt cetatean roman cu rezidenta in Peru si in data de 5 noiembrie am dorit sa calatoresc din Peru spre Romania . In aeroportul din Lima mi s-a refuzat iesirea ... (vezi toată discuția)