In ziua de 29 octombrie 2013, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.d) din Constitutia Romaniei si al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.81 alin.(3) si ale art.348 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.91 / 2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.
In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata direct de Avocatul Poporului si a constatat ca Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.91 / 2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa este neconstitutionala.
n Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 674 din data de 1 noiembrie 2013 a fost publicata Decizia Curtii Constitutionale nr. 447/2013 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.
Presedintele reprezinta comitetul, semneaza deliberarile si hotararile adunarii creditorilor, introduce (daca nu o face lichidatorul) actiunea in raspundere a membrilor organelor de conducere a debitorului, are dreptul de a fi prezent la termenele de judecata, chiar si la cele judecate in camera de consiliu, etc (are ceva drepturi ...)
P.S. si da, Ordonanta 91 nu a trecut, in vigoare este vechea lege a insolventei