avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit casa

Buna ziua!sotul meu are un apartament pe numele lui,(in Bucuresti)eu doresc sa-mi cumpar o casa in orasul Pantelimon ,voi plati impozit ca pentru o a doua casa ?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:25, 5 Aprilie 2014
Daca imobilul din Pantelimon il cumparati Dvs. in timpul casatoriei, acesta devine bun comun (pana la proba contrarie). Important este daca imobilul din Bucuresti este proprietate comuna a ambilor soti sau doar proprietatea sotului, precum si modul de dobandire al acestuia.

Cu privire la acelasi subiect, daca unul din soti are in proprietate un apartament anterior casatoriei si apoi se cumpara un apartament in timpul casatoriei care devine domiciliul stabil al sotilor, va plati impozitul majorat pentru apartamentul dinaintea casatoriei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun propriu sau bun comun? anniela anniela Buna ziua. Un imobil este achizitionat cu plata in rate in x ani, dupa o scurta perioada de timp, posesorul contractului se casatoreste si achita integral in ... (vezi toată discuția)
Despre impozitul imobiliar mariamagdalena mariamagdalena In perspectiva schimbarii taxelor de impozitare a imobilelor, am o intrebare. Sunt casatorita, am avut un apartament in orasul Iasi impreuna cu sotul meu, ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil  elena Dragomir elena Dragomir Am primit bani de la mama din vanzarea unui imobil si am cumparat un alt apartament. Eram casatorita. Acum doresc sa il vand dar trebuie sa fac partajul. ... (vezi toată discuția)