avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar grad 3 are drept la somaj ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar grad 3 are drept la somaj ?

vechime in munca de 25 ani , de 5 ani este pensionat de invaliditate grad 2 iar acum 2 luni la revizuirea anuala i s-a schimbat gradul din 2 in 3 cu drept de munca 4 ore. Nu gaseste de lucru va intreb se poate inscrie la somaj si daca da ce ajutor de somaj primeste avand in vedere ca are doar 4 ore drept de munca si in ultimele 12 luni nu a realizat venituri decat din pensia de boala.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:05, 5 Aprilie 2014
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 18.
(1) În sistemul asigurãrilor pentru şomaj sunt asigurate, în condiţiile prezentei legi, persoanele fizice, denumite în continuare asiguraţi.

(2) Asiguraţii pot fi:
a) cetãţenii români care sunt încadraţi în muncã sau realizeazã venituri în România, în condiţiile legii, cu excepţia persoanelor care au calitatea de pensionari;
...

2. Asadar pe perioada cat beneficiaza de pensie de invaliditate nu poate beneficia de indemnizate de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiaza de somaj si pensie? Narcisa_ Narcisa_ Am avut o discutie cu o vecina pe tema somajului si a pensiei de invaliditate, incat nici una dintre noi doua, nu stiam care este adevarul. Iata speta: 1) O ... (vezi toată discuția)
Angajat cu 4 ore / pensie de invaliditate SimonaVucea SimonaVucea Buna ziua, pt un angajat cu 4 ore, care are si pensie de invaliditate grad 3, I se retine contributia la somaj? In acest caz este scutit de impozit, si ... (vezi toată discuția)
Somaj negru daniel negru daniel buna seara am si eu o nelamurire si daca ma puteti ajuta vas fi recunascator, tata e persoana cu handicap are si pensie grad 3 cu drept de munca 4 ore peste o ... (vezi toată discuția)